Οι βασικότεροι λόγοι για να προσθέσετε άμεσα το καρπούζι στη διατροφή σας

Οι βασικότεροι λόγοι για να προσθέσετε άμεσα το καρπούζι στη διατροφή σας

Το καρπούζι αποτελεί ένα δροσερό και αγαπητό φρούτο για μικρούς και μεγάλους, που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι λόγοι για να το επιλέξετε είναι πάρα πολλοί και μπορείτε να τους δείτε παρακάτω

Αναλυτικά:

Δεν παχαίνει, δυναμώνει και ομορφαίνει
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, θειαμίνη, B6, μαγνήσιο, κάλιο, λυκοπένιο, είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C, βητα-καροτίνη αλλά και βιοτίνη και φυτικές ίνες και επίσης δεν περιέχει χοληστερόλη. Αποδίδει μόλις 30 θερμίδες ανά 100γρ. οπότε η χαμηλή θερμιδική του αξία σε συνδυασμό με τη διατροφική του αξία το καθιστούν ως μία από τις τροφές που με άνεση εντάσσονται στην καλοκαιρινή μας καθημερινότητα.

Ενυδατώνει και βοηθά στο αδυνάτισμα
Δεδομένου του ότι ανά 100γρ. περιέχει 94γρ. νερό, το καρπούζι είναι από τα πλουσιότερα σε νερό φρούτα μαζί με το πεπόνι, τον ανανά και το μάνγκο ενώ είναι ένας από τους πολύτιμους συμμάχους όσων θέλουν να χάσουν βάρος αφού ο χυμός του είναι διουρητικός, «καθαρίζοντας» έτσι τον οργανισμό μας από τις δυσάρεστες τοξίνες.

Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
Η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C, συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη Α βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις επιπτώσεις της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία ενώ η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος αλλά και της υγείας των μαλλιών. Η βήτα- καροτίνη που επίσης περιέχει, μετατρέπεται στη συνέχεια σε βιταμίνη Α, που είναι σημαντικός αντιγηραντικός παράγοντας.

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και τονώνει το ανοσοποιητικό
Το κάλιο που περιέχει συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης ενώ είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, το οποίο είναι γνωστό μεταξύ άλλων και για την ευεργετική του δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει ότι με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λυκοπένιο μειώνεται σε σημαντικό ποσοστό ο κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικού. Τα φρούτα με κόκκινη σάρκα- όπως η ντομάτα π.χ. – είναι πλούσια σε αυτή τη χρωστική. Δεδομένου του ότι το λυκοπένιο είναι επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθά σημαντικά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου που επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Είναι φυσικό βιάγκρα
Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου της Foggia στην Ιταλία, ο χυμός από καρπούζι μπορεί να λειτουργήσει ως η φυσική λύση σε θέματα στυτικής δυσλειτουργίας. Η ιδιότητα αυτή οφείλεται στην κιτρουλίνη, ουσία που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο καρπούζι. Ωστόσο για να υπάρξει εμφανής διαφορά, πρέπει να καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.