ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Γερμανία προσφέρει τις περισσευούμενες δόσεις των AstraZeneca και Johnson στην Covax

Η Γερμανία προσφέρει τις περισσευούμενες δόσεις των AstraZeneca και Johnson στην Covax

O υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν γνωστοποίησε ότι η χώρα αναμένεται να διαθέσει τα περισσευούμενα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson στην Covax.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, σε πρώτη φάση περίπου 1,3 εκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν στην Covax χωρίς καν να περάσουν από τη Γερμανία. «Είναι προς το δικό μας όφελος να εμβολιάσουμε τον κόσμο. Επειδή αυτή η πανδημία θα έχει πραγματικά τελειώσει μόνο όταν ο ιός θα βρίσκεται παγκοσμίως υπό έλεγχο», τόνισε ο κ. Σπαν σε συνέντευξή του στο Δίκτυο RND και διευκρίνισε ότι η Γερμανία συμμετείχε ήδη οικονομικά στη διεθνή πρωτοβουλία, αλλά τώρα παραδίδει και εμβόλια από τις δικές της παραγγελίες.

Στις αρχές Ιουλίου η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των AstraZeneca και Johnson & Johnson σε τρίτες χώρες. Το 80% αυτών των εμβολίων θα διατεθεί μέσω της Covax και το υπόλοιπο 20% διμερώς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην Αφρική μόνο 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 1,5% του πληθυσμού της ηπείρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.