
Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνα και Πειραιά Ματίνα Παγώνη ισχυρίστηκε πως θα είναι δύσκολο το φθινόπωρο.
Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνα και Πειραιά κλήθηκε να σχολιάσει την επιστροφή του κόσμου από τα νησιά και πώς αυτή θα επηρεάσει το επιδημιολογικό φορτίο. Η κ. Παγώνη ήταν ξεκάθαρη τονίζοντας ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί τότε οι συμπολίτες μας με επικείμενα νοσήματα θα βρεθούν σε ΜΕΘ.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι ακόμα εδώ και δεν κοιτάζει ηλικίες. «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω», ήταν τα λόγια της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η Ματίνα Παγώνη έκανε έκκληση στους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές, να κάνουν ένα διαγνωστικό τεστ προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους. Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι το μόνο μας όπλο είναι ο εμβολιασμός.
«Δύσκολα τα πράγματα το φθινόπωρο»
Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά υποστήριξε ότι το φθινόπωρο θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα επειδή δεν πετύχαμε τον στόχο των εμβολιασμών. Ανέφερε ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να έχουμε 6.000 ή και περισσότερα κρούσματα τη μέρα γιατί τότε θα πιεστεί το σύστημα υγείας και δύσκολα θα αντέξει.
Φυσικά, η κ. Παγώνη μίλησε και για τον θάνατο του πλήρως εμβολιασμένου πολίτη, ο οποίος δεν είχε και υποκείμενα νοσήματα. Τόνισε ότι είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που έχουν συμβεί σε όλο τον κόσμο.
«Ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που συμβαίνει.. Κανένας δεν ξέρει τον οργανισμό του κάθε ασθενή που έχει ιδιαιτερότητες μέσα σε αυτά τα πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν 2,4 ή 5 εξαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι στο 94,7%, ενώ το ποσοστό είναι μικρότερο στους νοσηλευτές.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.