«Εκτόξευση» θανάτων το 2021 στην Ελλάδα -Δεν οφείλεται στον κορωνοϊό – Κ.Αρβανίτης: «Εμβολιασμοί και lockdown τα αίτια»

«Εκτόξευση» θανάτων το 2021 στην Ελλάδα -Δεν οφείλεται στον κορωνοϊό – Κ.Αρβανίτης: «Εμβολιασμοί και lockdown τα αίτια»

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με τους θανάτους που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα το 2021, καθώς καταγράφεται μια πραγματική «έκρηξη» θανάτων φέτος.

Μάλιστα, όπως αναλύει ο διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, δεν είναι ο κορωνοϊός η αιτία της αύξησης των θανάτων. Aντιθέτως, σύμφωνα με τον Κ.Αρβανίτη τα θλιβερά στατιστικά πιθανότατα είτε να είναι συνέπειες του lockdown, είτε του μαζικού εμβολιασμού, είτε και των δύο μαζί.

Όπως φαίνεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ξαφνικά από το 2ο τρίμηνο του έτους εκτοξεύθηκαν οι θάνατοι στην Ελλάδα ξεπερνώντας μάλιστα και τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

Μάλιστα το 2021 έχουν πεθάνει περισσότεροι συμπολίτες μας απ’ ότι το 2018 με τους 120 νεκρούς στο Μάτι. Τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάϊο εφέτος είχαμε κάπου 4.700 θανάτους παραπάνω από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο! Πέρυσι 33.257 και εφέτος 37.929, δηλαδή σχεδόν 15% αύξηση!

Πρόκειται για μία τεράστια αύξηση για ένα τρίμηνο, αφού αντιστοιχεί σε σχεδόν 20.000 αύξηση ετησίως.

Μιλάμε για τον συνολικό αριθμό των θανόντων στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι θάνατοι από Covid-19.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις 26 πρώτες εβδομάδες του 2021 (4/1/2021–4/7/2021) ανήλθαν σε 69.275 (35.528 άνδρες και 33.747 γυναίκες) ενώ κατά τις αντίστοιχες 26 εβδομάδες του 2020 (30/12/2019–28/6/2020) είχαν ανέλθει σε 64.506 (32.266 άνδρες και 32.240 γυναίκες), σημειώνοντας αύξηση 7,39%.

Αύξηση κατά 5.859 θανάτους (9,24%) σημειώθηκε σε σχέση και με το μέσο όρο των πρώτων 26 βδομάδων της εξαετίας 2015 –2020 (63.416 θάνατοι).

Κι ενώ ο Ιούνιος του 2021 είναι ο μήνας με τους λιγότερους θανάτους από Covid-19 στην Ελλάδα η 25η και η 26η εβδομάδα του 2021 που συμπίπτουν με το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, εμφανίζονται να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θανόντων στο γενικό πληθυσμό (συμπεριλαμβανομένων και των θανάτων από COVID) με 2.948 και 3.149 θανόντες την 25η και 26η εβδομάδα αντίστοιχα.


Η ανάρτηση του Κ.Αρβανίτη

«ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΤΟ 2ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021
ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ Covid-19.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Πριν μερικούς μήνες είχα κάνει μία ανάρτηση με τίτλο:
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ “ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΙΟΥ”.

Είχα αναλύσει τότε την συνολική θνησιμότητα του ελληνικού πληθυσμού το πρώτο 2μηνο του 2021, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Οχι μόνο δεν υπήρξε καμία αύξηση θνησιμότητας, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 2μηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020, που δεν υπήρχε ακόμη ο κορωνοϊός, αλλά είχαμε και… μείωση θνησιμότητας κατά 2.000 περίπου!

Αποδείχθηκε έτσι ότι οι περίφημες «εκατόμβες θυμάτων του φονικού ιού» που μας εμφύτευε στο κεφάλι κάθε βράδυ η τηλεόραση, τα περισσότερα ήταν στην πραγματικότητα θύματα άλλων παθήσεων, που τα φόρτωναν στον κορωνοϊό, αφού η συνολική θνησιμότητα δεν αυξήθηκε, όπως θα «όφειλε».
_______________________________________________
ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΘΑΝΑΤΙΚΟ!

Τι ήταν να κάνω αυτήν την ανάρτηση;

Από την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου 2021 ξεκινά μια αύξηση της συνολικής θνησιμότητας του ελληνικού πληθυσμού από όλα τα αίτια.

Μία αύξηση που δεν ήταν κάτι προσωρινό για μερικές εβδομάδες, αλλά συνεχίστηκε…

Οταν η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε τα αποτελέσματα των πρώτων 22 εβδομάδων του 2021 (μέχρι αρχές Ιουνίου δηλαδή) το πρόβλημα έγινε φανερό.

Τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μαϊο εφέτος είχαμε κάπου 4.700 θανάτους παραπάνω από το αντίστοιχο περσινό 3μηνο!

Πέρυσι 33.257 και εφέτος 37.929, δηλαδή σχεδόν 15% αύξηση!

Είναι μία τεράστια αύξηση για ένα 3μηνο, αφού αντιστοιχεί σε σχεδόν 20.000 αύξηση ετησίως…

Πήγα τότε να ανεβάσω μία ανάρτηση με το πρόβλημα αυτό, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη, γιατί σκέφτηκα ότι θα υπήρχε μεγάλη σύρραξη, γύρω από το αν αυτή η αύξηση οφείλεται στον… Covid (παρόλο που αυτός αποδεδειγμένα δεν αυξάνει αισθητά τη γενική θνητότητα, αλλά απλώς «κλέβει την δόξα» άλλων αιτιών θανάτου).

Είπα να περιμένω να βγει το επόμενο δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ, με τις επόμενες 4 βδομάδες (23η-26η βδομάδα του έτους), για να δω αν η τάση αυτή θα συνεχιστεί ή θα ανακοπεί.
Ηλπιζα να ανακοπεί, αλλά δυστυχώς συνεχίστηκε και μάλιστα εντάθηκε ακόμη περισσότερο!

Το τελευταίο δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ βγήκε πριν 6 μέρες και δείχνει μία πρωτοφανή αύξηση της συνολικής θνησιμότητας τον Ιούνιο (για την ακρίβεια 6 Ιουνίου ως 4 Ιουλίου είναι οι 23η-26η βδομάδα).

Τώρα πια είναι σαφέστατο ότι δεν μπορεί να αποδοθεί στον Covid, γιατί τον Ιούνιο ο Covid ήταν σε πολύ μεγάλη κάμψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την 6η Ιουνίου ως την 4η Ιουλίου οι νεκροί με Covid δεν ήταν παραπάνω από μόλις 460 άτομα, ενώ η αύξηση της ολικής θνησιμότητας στο ίδιο διάστημα ήταν 1.947 άτομα!

Δηλαδή υπάρχουν κάπου 1.500 νεκροί τον Ιούνιο, που ΔΕΝ μπορούν να αποδοθούν στον Covid, με τίποτα!

Συνολικά λοιπόν, από τα τέλη Φεβρουαρίου ως αρχές Ιουλίου (9η – 26η βδομάδα) έχουμε μία αύξηση ολικής θνησιμότητας κατά 6.619 άτομα στο 4μηνο αυτό.

Επιβεβαιώνεται ότι τρέχει με ρυθμό 20.000 νεκρούς ετησίως!!

Αυτό ζητάει απεγνωσμένα μία εξήγηση…
_____________________________________________________
ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΘΑΝΑΤΙΚΟΥ

Δύο είναι οι πιθανές αιτίες αυτής της αύξησης της γενικής θνησιμότητας.

1) Συνέπειες της μακρόχρονης καραντίνας, που όπως είναι γνωστό αυξάνει ΟΛΕΣ σχεδόν τις αιτίες θανάτων, με πολλούς μηχανισμούς.

– Εξασθένηση ανοσοποιητικού του πληθυσμού, λόγω κλεισούρας,

– Αύξηση θανάτων από νοσήματα σχετιζόμενα με την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου,

– Αναζωπύρωση σταθεροποιημένων χρονίων νοσημάτων, λόγω κατάθλιψης που φέρνει η κλεισούρα.

Ισως όμως είναι λίγο νωρίς για να έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται τα γραμμάτια του παρατεταμένου lockdown…

2) Συνέπειες του μαζικού εμβολιασμού!

Οι συνέπειες μιας γενικευμένης ιατρικής πράξης, που γίνεται επί μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού δεν μετριέται με το πόσοι πέθαναν τις πρώτες μέρες μετά τον εμβολιασμό, ούτε φυσικά με τις προφορικές ανακοινώσεις κάθε τηλεπερσόνας, τύπου «δεν σχετίζεται με το εμβόλιο» και άλλα τέτοια ύποπτα.

Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να εκτιμήσει κανείς τις συνέπειες ενός εμβολιασμού είναι η μέτρηση της ολικής θνησιμότητας από κάθε αίτιο ΠΡΙΝ την έναρξη των εμβολιασμών και η σύγκρισή της με την ολική θνησιμότητα ΜΕΤΑ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για αρκετά χρόνια.

Οι μηχανισμοί με τους οποίους μπορεί ένας μαζικός εμβολιασμός να αυξήσει την ολική θνησιμότητα είναι πολλοί:

– Οι άμεσες επιπλοκές του ίδιου του εμβολίου (αιφνίδιοι θάνατοι, σοβαρές παρενέργειες απειλητικές για την ζωή)

– Αναζωπύρωση χρονίων νοσημάτων, που πριν τον εμβολιασμό ήταν σταθεροποιημένα και ελεγχόμενα με την φαρμακευτική

– Πυροδότηση παθοφυσιολογικών μηχανισμών, που θα δώσουν δυσάρεστα αποτελέσματα μετά από καιρό

3) Συνδυασμός των (1) και (2) δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Δηλαδή παρατεταμένη καραντίνα + εμβολιασμός

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Για να μην γεμίσω την ανάρτηση με πολλά διαγράμματα, έφτιαξα μία εικόνα που περιέχει τόσο τα νούμερα, όσο και δύο γραφικές απεικονίσεις, για διευκόλυνση του αναγνώστη.

Στο αριστερό μέρος φαίνονται τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ ανά εβδομάδα, εφέτος και πέρυσι.

Η κόκκινη οριζόντια γραμμή είναι το όριο από το οποίο ξεκινά η αύξηση της γενικής θνησιμότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τελική διαφορά δείχνει να είναι «μόνο» 4.769 θάνατοι στο πρώτο 6μηνο του 2021, σε σύγκριση με το πρώτο 6μηνο του 2020, γιατί ενσωματώνεται το «κέρδος» των 2.047 θανάτων, που είχε κερδηθεί το πρώτο 2μηνο.

Στην πραγματικότητα όμως, έχουμε μία αύξηση κατά 6.816 θανάτων στο 4μηνο Μαρτίου-Ιουνίου, που είναι πρωτοφανές, για τουλάχιστον την τελευταία 10ετία και βάλε…

Δεξιά από το νούμερα, στο άνω διάγραμμα φαίνεται αθροιστικά η πορεία αύξησης των θανάτων (μπλε γραμμή).

Από κάτω ακριβώς έβαλα το διάγραμμα της αθροιστικής επίσης αύξησης των εμβολιασμών. Η πηγή φαίνεται.

Η κόκκινη κάθετη γραμμή στα δύο διαγράμματα αντιστοιχεί χρονικά στην έναρξη της αύξησης της ολικής θνησιμότητας.

Οι καμπύλες των δύο διαγραμμάτων (ολικής θνησιμότητας και εμβολιασμών) συμπίπτουν στην μορφή και στην χρονική κατανομή!
___________________________________________
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Κανονικά πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η τάση που διαπιστώσαμε θα συνεχιστεί και τον Ιούλιο. Ομως το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο θα βγει κάπου αρχές Σεπτέμβρη…

Φαίνεται ότι η ΕΛΣΤΑΤ καθυστερεί να βγάλει τα δελτία θνησιμότητας για μας, τους κοινούς θνητούς, αλλά σε άλλες υπηρεσίες αυτά αποστέλλονται εγκαίρως!

Οι δύο χάρτες που ακολουθούν είναι από το EUROMOMO (European Mortality Monitoring – Ευρωπαϊκή Παρακολούθηση Θνησιμότητας).

Ο πρώτος χάρτης, όπως γράφει επάνω, αφορά στην 26η βδομάδα. Το βαθύ μπλε χρώμα της Ελλάδας δείχνει την μεγάλη αύξηση θανάτων, πράγμα που δείχνει παραστατικά τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ, που ήδη τα ξέρουμε και τον έβαλα απλώς για σύγκριση με τον δεύτερο χάρτη.

Το ζουμί είναι ο δεύτερος χάρτης!

Απεικονίζει την 31η βδομάδα, δηλαδή αυτήν που έληξε την περασμένη Κυριακή!

Βλέπουμε ότι δυστυχώς η αύξηση ολικής θνησιμότητας ΔΕΝ ανακόπηκε ούτε τον Ιούλιο, ούτε αρχές Αυγούστου, παρόλο που επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ θα βγάλει το δελτίο για τον Ιούλιο σε κάνα μήνα από τώρα.

Δυστυχώς, το μέλλον δεν διαγράφεται αισιόδοξο.

Κάποια διαδικασία θανατικού έχει ξεκινήσει στον ελληνικό πληθυσμό και δεν δείχνει να είναι κάτι τυχαίο και προσωρινό…»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.