ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Προσθέστε ψάρια στην καθημερινότητά σας – Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Προσθέστε ψάρια στην καθημερινότητά σας – Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Μεγάλη μερίδα επιστημόνων τονίζει ότι η κατανάλωση μίας τουλάχιστον μερίδας λιπαρών ψαριών μειώνει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν την καρδιά. Επίσης, βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και δρουν ενάντια στην αρθρίτιδα.

Έρευνα σε 32.000 γυναίκες στη Σουηδία που διήρκεσε περίπου 10 χρόνια, έδειξε ότι οι γυναίκες οι οποίες κατανάλωναν συστηματικά ψάρι (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) παρουσίασαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας σχεδόν κατά 1/3.

Όσες πάλι είχαν εντάξει στη διατροφή τους τουλάχιστον μία μερίδα λιπαρού ψαριού ή τέσσερις μερίδες οποιουδήποτε άλλου ψαριού, μείωσαν τον κίνδυνο στο μισό.

Τα «μαγικά» ψάρια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ψάρια αυτά είναι τα εξής:

  • Σολομός
  • Σκουμπρί
  • Φρέσκος τόνος
  • Πέστροφα
  • Σαρδέλα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.