ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Στις 70 οι χώρες που ενέκριναν το Sputnik V – Έδωσε το «οκ» και η Ινδονησία

Στις 70 οι χώρες που ενέκριναν το Sputnik V – Έδωσε το «οκ» και η Ινδονησία

Το ρωσικό εμβόλιο, Sputnik V κατάφερε να λάβει έγκριση από 70 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Η Ινδονησία είναι η τελευταία χώρα που ανάβει το πράσινο φως στο ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19 για επείγουσα χρήση.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) επισημαίνει πως ο συνολικός παγκόσμιος πληθυσμός όπου το Sputnik V έχει εγκριθεί για χρήση υπερβαίνει τώρα τα 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, που είναι το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.

«Η Ινδονησία είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα έθνη στην Ασία και η ένταξη του Sputnik V στο εθνικό χαρτοφυλάκιο εμβολίων, επιτρέπει στη χώρα να χρησιμοποιήσει ένα από τα ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια στον κόσμο» υπογραμμίζει ακόμη το RDIF.

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενημέρωσε πως η αποτελεσματικότητα του Sputnik V έναντι της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού είναι περί το 83%.

«Το εμβόλιο Sputnik V παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη και καταπολέμηση του στελέχους Δέλτα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας είναι γύρω στο 83%» σημείωσε ο Ρώσος υπ. Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, διασαφηνίζοντας πως τα στοιχεία προέρχονται από τη χώρα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ερευνητικό Κέντρο Gamaleya, που ανέπτυξε το εμβόλιο, και ο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων αναφέρουν πως η αποτελεσματικότητά του κατά της νόσησης είναι 97,6%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.