ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Θ.Κοντογεώργης: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες»

Θ.Κοντογεώργης: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες»

Ο Θανάσης Κοντογεώργης τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες από τον Οκτώβριο.

«Θα αξιολογήσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου και αφού δούμε πως εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συνεχή ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, πρέπει να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα γιατί τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ 13 Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι «είναι μέτρα ενθάρρυνσης για τον εμβολιασμό. Χρειάζονται χρόνο να αποδώσουν».

«Οι πρώτοι αριθμοί και τάσεις είναι αισιόδοξοι. Δίνουμε ώθηση για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί» σχολίασε σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως είπε, τις 2 πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου υπήρχαν 20 – 25 χιλιάδες προγραμματισμοί νέων ραντεβού εβδομαδιαίως για εμβόλιο. Μετά τις 15 Αυγούστου, οι εβδομαδικαίοι εμβολιασμοί έφτασαν τις 80.000, ενώ όπως είπε, την τρέχουσα εβδομάδα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από 100.000 εμβολιασμοί.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα τεθούν σε αναστολή, υπογράμμισε ότι «οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης έγιναν πολύ καιρό, πριν την 16η Αυγούστου και την 1η Αυγούστου. Αν κάποιος θέλει να προγραμματίσει τον εμβολιασμό του μπορεί να το κάνει και αυθημερόν. Ο χρόνος που είχε διατεθεί σε υγειονομικούς και εργαζόμενους ήταν επαρκείς».

«Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, από 45%, πριν την 16η Αυγούστου, φτάσαμε σχεδόν στο 95%» πρόσθεσε. «Άνθρωποι που κάνουν επαγγέλματα υγείας αυτονόητο ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι» τόνισε ο κ. Κοντογέωργης.

«Επειδή έχουμε εικόνα των κενών από όσους δεν εμβολιαστεί, κάθε ΥΠΕ έχει εκπονήσει ένα σχέδιο, που αφορά συγχωνεύσεις κλινικών, μετακινήσεις προσωπικού και όπου χρειάζεται θα γίνουν προσλήψεις με ταχείς διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, έως τώρα, το 68% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, ενώ στο σύνολο του πληθυσμού, έχει εμβολιαστεί το 60%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.