ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η «απειλητική» επιστολή του κοσμήτορα του ΑΠΘ στον Δ.Κούβελα: «Με αυτά που λες υπονομεύεις την θέση σου»!

Η «απειλητική» επιστολή του κοσμήτορα του ΑΠΘ στον Δ.Κούβελα: «Με αυτά που λες υπονομεύεις την θέση σου»!

Το κυβερνητικό σύστημα αντεπιτίθεται μέσω των εκπροσώπων του σε ότι αφορά την ανάγκη διάθεσης των πειραματικών σκευασμάτων που έχει αγοράσει από τις φαρμακοβιομηχανίες και κατ’ευφημισμόν καλούνται «εμβόλια», με τον κοσμήτορα της σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρο Δαρδαβέση να απειλεί ουσιαστικά τον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα, γιατί ασκεί κριτική στους μαζικούς και όχι πάντα αναγκαίους εμβολιασμούς του πληθυσμού κατά του Covid-19.

Ο κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ με επιστολή του ζητεί ουσιαστικά να σταματήσει να παίρνει θέση δημόσια, όπως έκανε στην περίπτωση Χαρδαλιά ενώ τον προτρέπει να «διαφοροποιήσει την εμπλοκή του στο θέμα των εμβολίων για τον κορωνοϊό», καθώς «ταυτίζεται με το αντιεμβολιστικό κίνημα».

Μάλιστα στην επιστολή κλείνει λέγοντας του «φοβάμαι ότι υπονομεύεις τη θέση σου ως ιατρός, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος κι ως διευθυντής της νεοϊδρυθείσας ακαδημαϊκής μονάδας με αντικείμενο την αξιολόγηση φαρμάκων».

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόσφατα έθεσε σαφές ζήτημα για το αν έχει διερευνηθεί η η πιθανότητα το έμφραγμα που υπέστη ο αναπληρωτής υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία, Νίκος Χαρδαλιάς να οφείλεται σε παρενέργεια του εμβολίου που έλαβε κατά του κορωνοϊού, δεδομένου ότι το υπέστη εντός του χρονικού διαστήματος που το εμβόλιο προσβάλλει ειδικά τους έχοντες προγενέστερο πρόβλημα υγείας, όπως είχε ο Ν.Χαρδαλιάς.

Λόγω του απλούμερωτήματος το οποίο έθεσε… διερευνάται αν έχει διαπράξει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων! Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα ο πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή, Ε.Αντώναρος με σχετική του ανάρτηση, όπου δημοσίευσε την απαράδεκτη επιστολή του Θεοδώρου Δαρδαβέση.

Τι του απάντησε ο Δ.Κούβελας:

«Το χαρακτηριστικό είναι ότι πιστεύω ότι ο κ. Κοσμήτορας δεν έχει ακούσει ολόκληρη μια διάλεξή μου ούτε έχει διαβάσει ποτέ ολόκληρο κείμενό μου. Και αυτό το λέω διότι εγώ ποτέ δεν μιλάω για παρενέργειες γενικώς. Θα πρέπει να σας πω ότι εγώ είμαι εμβολιαστής. Έχω κάνει το εμβόλιο και πιστεύω ότι πρέπει να το κάνει οποιοσδήποτε το χρειάζεται.

»Άρα άτομα μεγάλης ηλικίας, υπέρβαροι, παχύσαρκοι και άνθρωποι με συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα. Στατιστικά δεν φαίνεται ότι το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη οι νεότεροι άνθρωποι …και αυτό, το να επεκταθεί ο εμβολιασμός και σε αυτές τις κατηγορίες, κατά τη γνώμη μου και κατά τη γνώμη πολλών επιστημόνων στον κόσμο που είναι ειδικοί στα φάρμακα, μπορεί να είναι και κακό.

»Είναι κακό διότι μπορεί να βοηθήσει στη διασπορά ανθεκτικών μορφών του ιού στα μικρόβια. Άρα, αντί να προστατεύσουμε δευτερογενώς τους ευπαθείς μπορεί να τους δημιουργήσουμε έναν επιπλέον κίνδυνο γιατί ο νέος ιός μπορεί να παρακάμπτει τον αμυντικό τους μηχανισμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.