ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με 3η δόση εμβολιάζονται 285.000 πολίτες παρά τις βαριές παρενέργειες και θανάτους! – Σύντομα όλοι οι υπόλοιποι

Με 3η δόση εμβολιάζονται 285.000 πολίτες παρά τις βαριές παρενέργειες και θανάτους! – Σύντομα όλοι οι υπόλοιποι

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει στην χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους τους πολίτες, η αρχή γίνεται σήμερα, Δευτέρα, καθώς 285.000 ανοσοκατασταλμένοι θα λάβουν ενημερωτικά SMS.

Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής υπάρχουν φοβίες για τις παρενέργειες, καθώς με έγγραφο του ο Ιατρικός Σύλλογος του Nordreihn τονίζει πως σε 90 άτομα στα οποία χορηγήθηκε η 3η, ενισχυτική, δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού το 10% εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες, ενώ το ένα απ’ αυτά πέθανε!

Συγκεκριμένα σε έγγραφο που φέρει ως ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου του 2021 ο Ιατρικός Σύλλογος ενημερώνει πως χορηγήθηκε 3η δόση σε 90 άτομα, εκ των οποίων 9 εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές κυρίως καρδιοπνευμονικες, με ένα απ’ αυτά να καταλήγει. Ενώ δύο επανήλθαν με καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Δηλαδή έχουμε ένα 10% με βαρύτατες άμεσες παρενέργειες, εκ των οποίων 3 δυνητικά θανατηφόρες, με ένα από τα άτομα να καταλήγει.

Και όλο αυτή την ώρα που ούτε ο ΕΜΑ (σε ευρωπαϊκό επίπεδο), ούτε ο ΕΟΦ (σε εθνικό επίπεδο), έχουν χορηγήσει σχετική άδεια για την χορήγηση της τρίτης δόσης. Άρα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τυχόν παρενέργειες;

Όσον αφορά τους 285.000 ανοσοκατασταλμένους η σχετική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού για εμβολιασμό θα ανοίξει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως είχε διευκρινίσει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η τρίτη δόση θα παρασχεθεί κατά προτεραιότητα σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν λόγω μειωμένης ανοσιακής λειτουργίας στον πρώτο εμβολιασμό, σε άτομα που τα αντισώματα έχουν μειωθεί λόγω παρέλευσης μακρού χρόνου από ηλικία εμβολιασμού.

Επίσης, η επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει για την τρίτη δόση σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο λόγω νοσημάτων που δεν οικοδομούν ανοσία. Στην ομάδα αυτή ανήκουν:

  • Μεταμοσχευμένοι
  • Άτομα με καρκίνο
  • Νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση
  • Άτομα με άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα ή νοσήματα σε ειδική θεραπεία που μειώνει τη νοσιακή αντίδραση και καθιστά τα άτομα ευάλωτα.

Ποιοι θα ακολουθήσουν

Η επιτροπή μελετά και έχει καταλήξει στις ομάδες ατόμων που θα ακολουθήσουν και αυτά είναι άτομα που διαμένουν σε διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, αξιολογούνται επίσης τα δεδομένα για τη συνέχιση της κατάταξης των ομάδων που θα ακολουθήσουν για την τρίτη δόση λόγω αυξημένης έκθεσης ή υποκείμενων νοσημάτων.

Για ποιους θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση

Η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Παράλληλα, είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στο να κάνει την τρίτη δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και ότι είναι απαραίτητη στους ανοσοκατασταλμένους.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αποφασίσει και πως είναι σημαντικό όσοι έκαναν το εμβόλιο νωρίς να κάνουν την τρίτη δόση. «Έχουμε αιτήματα από τους υγειονομικούς στους οποίους θα είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι πρέπει να την επεκτείνουμε και σε άλλους», προαναγγέλλοντας πως σύντομα θα υποχρεωθούν να κάνουν τρίτη δόση όλοι ουσιαστικά οι πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.