ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κυβέρνηση σε ρόλο… Θεού: Προχωράει μόνη της σε «πείραμα» με 3ες δόσεις για όλους! – Αδιαφορεί για την έγκριση του ΕΜΑ

Κυβέρνηση σε ρόλο… Θεού: Προχωράει μόνη της σε «πείραμα» με 3ες δόσεις για όλους! – Αδιαφορεί για την έγκριση του ΕΜΑ

Τρόμο προκαλούν τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού καθώς η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό χωρίς να περιμένει την απόφαση του ΕΜΑ!

Πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο, καθώς αναμένεται να εμβολιάσει πολίτες χωρίς να έχει δώσει κάποιος επίσημος οργανισμός σχετική άδεια, με την κυβέρνηση να βασίζει την απόφαση της μόνο πάνω στις συστάσεις της «ακαταδίωτης» επιτροπής των «ειδικών».

Πρόκειται για κάτι που γίνεται ήδη στο Ισραήλ, εκεί που όμως ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είχε υποστηρίξει πως γίνεται πείραμα. Άρα θέλουν να επεκτείνουν το πείραμα και στην Ελλάδα;

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) καθυστερήσει να πάρει τις σχετικές αποφάσεις, τότε η κυβέρνηση θα εξετάσει πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει μόνη της, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Να σημειώσουμε εδώ πως η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε μια απόφαση και μόνη της, ασχέτως εάν ο ΕΜΑ δώσει έγκριση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δώσει έγκριση ο ΕΟΦ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Ενώ σε περίπτωση που ο ΕΟΦ δώσει έγκριση θα ανοίξει συζήτηση για το γιατί εδώ και έναν χρόνο δεν έχει δώσει έγκριση για τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Όπως έχει συμβεί και στο Ισραήλ. Κριτήριο για την 3η δόση του εμβολίου θα είναι το διάστημα που θα έχει παρέλθει από την 2η δόση και μένει να οριστικοποιηθεί αν θα γίνεται 6 ή 8 μήνες μετά την δεύτερη δόση.

Την ίδια ώρα υπάρχουν σοβαρές φοβίες για σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει η χορήγηση της τρίτης δόσης. Με έγγραφο του ο Ιατρικός Σύλλογος του Nordreihn προειδοποίησε για τις σοβαρές παρενέργειες που εμφάνισε ένα σημαντικό ποσοστό (10%) μετά τον εμβολιασμό του με τρίτη δόση.

Ξεκινούν από σήμερα οι τρίτες δόσεις

Ξεκινά σήμερα 14/9 η χορήγηση της αναμνηστικής τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 στους ανοσοκατεσταλμένους, όπως είχε προαναγγείλει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, οπότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού.

Περίπου 285.000 πολίτες πρόκειται να λάβουν την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου και άρχισαν από εχθές 13/9 να λαμβάνουν το γνωστό υπενθυμιστικό μήνυμα από το emvolio.gov.gr για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό του εμβολιαστικού τους ραντεβού.

Προτεραιότητα οι υγειονομικοί

Η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι προτεραιότητα για τρίτη δόση θα πάρουν οι υγειονομικοί και όσοι εργάζονται σε δομές υγείας καθώς είναι εκτεθειμένοι στη λοίμωξη.Επικαλέστηκε προκειμένου να εξηγήσει αυτήν την προτεραιότητα έρευνα που έγινε μέσα στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, όπου διαπιστώθηκε ότι τον φετινό Ιούλιο αυξήθηκαν κατακόρυφα τα κρούσματα σε υγειονομικούς λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Συγκεκριμένα, από 227 επαγγελματίες υγείας οι 130 (το 57,3%) βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με PCR τεστ.

Οι κατηγορίες που θα κάνουν την τρίτη δόση

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για μία μεγάλη κατηγορία ασθενών που περιλαμβάνει όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, όσους υποφέρουν από νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκονται σε θεραπεία, όσοι νοσούν από καρκίνο και είναι υπό αγωγή και θεραπεία.

Επίσης τρίτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 θα πρέπει να λάβουν όλοι οι ανοσοκατασταλμένοι οι οποίοι πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή, αλλά και όσοι ζουν με την HIV λοίμωξη και τα cd4 τους ανιχνεύονται κάτω από τα 200.Μία άλλη κατηγορία η οποία θα πρέπει να υποβληθεί σε τρίτη δόση του εμβολίου, είναι όσοι λαμβάνουν κορτιζόνη πάνω από 20 mg ημερησίως για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών

Τι προβλέπεται για τους ηλικιωμένους

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και οι πολίτες των 60 ετών και άνω είναι πιθανότατα αυτοί που θα ακολουθήσουν στον εμβολιασμό με τρίτη δόση τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Πότε μπορεί να γίνει η τρίτη δόση στους ενδιαφερομένους

Οι ανοσοκατασταλμένοι ή όσοι λαμβάνουν φάρμακα που ρίχνουν την άμυνα του οργανισμού τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση των mRNA εμβολίων της Pfizer και της Moderna αλλά και μετά τη δεύτερη δόση του Astra Zeneca όπως και του μονοδοσικού εμβόλιου της Johnson and Johnson μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά της πανδημίας.
Η τρίτη δόση ενισχύει τα αρχικά αντισώματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών, μετά τους οκτώ μήνες σταδιακά μειώνεται ο αριθμός των αντισωμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.