ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξεκινάει τον Οκτώβριο ο εμβολιασμός των εφήβων! – Θα ακολουθήσουν τα παιδιά ηλικίας 5-11 χρόνων!

Ξεκινάει τον Οκτώβριο ο εμβολιασμός των εφήβων! – Θα ακολουθήσουν τα παιδιά ηλικίας 5-11 χρόνων!

Ξεκινάει ο εμβολιασμός των εφήβων στα ιατρεία των παιδιάτρων της χώρας -αντί για τα εμβολιαστικά κέντρα- στις αρχές Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση θα πιέσει να εμβολιαστούν 650.000 έφηβοι ηλικίας 12-17 χρόνων.

Παράλληλα, όμως, θα είναι προπομπός και για την επόμενη ομάδα παιδιών ηλικίας 5-11 χρόνων, αφού στις αρχές του επόμενου έτους θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech θα επιτραπεί να χορηγείται και σε αυτά.

Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό των εφήβων στα παιδιατρικά ιατρεία ανά την επικράτεια διευθετούνται με ταχύ ρυθμό το τελευταίο 15νθήμερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια εξετάστηκε το ίδιο μοντέλο με όλους τους ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς κα ώστε να μπουν στην εμβολιαστική εκστρατεία. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 15,7% των εφήβων ηλικίας 12-14 χρόνων και το 28,7% εκείνων ηλικίας 15-17 χρόνων.

Οι παιδιάτροι που θα συμμετάσχουν, θα συμβληθούν με τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες ώστε να υπάρχει ο σχετικός κατάλογος σε κάθε περιοχή.

Ο εφοδιασμός τους με τα εμβόλια mRΝΑ θα γίνεται εφόσον προγραμματίσουν τουλάχιστον έξι συνεχόμενα ραντεβού για εμβολιασμό -όσες και οι δόσεις που περιέχει κάθε φιαλίδιο του σκευάσματος Pfizer-BioNTech το οποίο ως γνωστόν μόλις ανοιχθεί πρέπει να χορηγηθεί μέσα σε λίγες ώρες.

Ο χρόνος συντήρησης του εμβολίου μετά το άνοιγμά του και η παραλαβή του από νοσοκομεία ή mega εμβολιαστικά κέντρα όπου υπάρχουν, ουσιαστικά υπαγορεύει και τη διαδικασία που θα ακολουθείται, με τους παιδιάτρους να ετοιμάζονται να δρομολογούν τα εμβολιαστικά ραντεβού άπαξ εβδομαδιαίως και σε διακριτό χρόνο από τα άλλα ραντεβού τους.

Στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με το υπουργείο Υγείας έχει εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μπορούν να εμβολιάζουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας εκτός από τον ανήλικο, εφόσον τους ζητηθεί.

Συνολικά οι ιδιώτες παιδίατροι είναι περίπου 3.500. Στα ιατρεία τους διενεργείται το 75% των εμβολιασμών του εθνικού προγράμματος που αφορά τους ανηλίκους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των παιδιάτρων που θα ενταχθούν στη διαδικασία. Εκτιμάται ότι το ποσοστό θα αυξάνεται σταδιακά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.