ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προστατίτιδα: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε – Οι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο

Προστατίτιδα: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε – Οι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο

Η προστατίτιδα, αποτελεί μια επώδυνη κατάσταση, η οποία ταλαιπωρεί αρκετούς άνδρες και συχνά υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους.

Πρόκειται για φλεγμονή του προστάτη, η οποία συνήθως οφείλεται στην ύπαρξη κάποιου μικροβίου στον αδένα. O προστάτης είναι ένας αδένας που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα.

Συνδέεται με τους όρχεις μέσω των σπερματικών πόρων και παράγει το προστατικό υγρό, το οποίο περιέχει απαραίτητα συστατικά για το ανδρικό σπέρμα.

Αν αμεληθεί μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια κατάσταση.

Τα συμπτώματα της προστατίτιδας είναι:

– Συχνουρία

– Δυσκολία στην ούρηση, που μπορεί να εξελιχθεί μέχρι και σε πλήρη αδυναμία ούρησης (επίσχεση)

– Tσούξιμο κατά την ούρηση και κατά την εκσπερμάτιση

– Yψηλός πυρετός (συχνά μέχρι και 40 βαθμούς), που συνοδεύεται από ρίγος

– Πόνος στους όρχεις

– Πόνος στην περιοχή της κοιλιάς ή χαμηλά πίσω στη μέση

Σε αντίθεση με την υπερτροφία του προστάτη, που απασχολεί άνδρες μεγάλης ηλικίας, οι φλεγμονές του προστάτη αφορούν κυρίως τους νεότερους άνδρες. Aπό την οξεία ή τη χρόνια προστατίτιδα κινδυνεύουν κυρίως οι άνδρες ηλικίας 30-60 χρόνων και ιδιαίτερα ταλαιπωρούνται όσοι κάνουν καθιστική ζωή.

Aν και η προστατίτιδα δεν σχετίζεται με τη διατροφή, ορισμένες τροφές ίσως να είναι ωφέλιμες για τον προστάτη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρήσιμες στη διατροφή είναι οι ντομάτες, επειδή περιέχουν λυκοπένιο, ουσία που θεωρείται ευεργετική για τον προστάτη.
Απαραίτητος για τη λειτουργία του αδένα είναι ο ψευδάργυρος (αποτελεί συστατικό του προστατικού υγρού). Πλούσιες πηγές ψευδαργύρου είναι τα οστρακοειδή και τα δημητριακά.
O μαϊντανός, ειδικά ο ωμός, είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για λοιμώξεις του ανδρικού ουροποιητικού, καθώς διαθέτει διουρητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.