ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό το γνωρίζετε; – Σε ποια ηλικία ξεκινά να μικραίνει το πέος;

Αυτό το γνωρίζετε; – Σε ποια ηλικία ξεκινά να μικραίνει το πέος;

Με την πάροδο των χρόνων, πολλά πράγματα στο ανθρώπινο σώμα αλλάζουν και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Στο ανδρικό σώμα, ένα από αυτά είναι το πέος, το οποίο όσο περνάει ο καιρός αλλάζει και σε σχήμα αλλά και σε μέγεθος.

Όσο ο άνδρας μεγαλώνει, παρατηρείται μια μείωση στην σεξουαλική λειτουργία, λόγω της πτώσης των επιπέδων της τεστοστερόνης. Η ηλικία ωστόσο επηρεάζει το μέγεθος του πέους και των όρχεων. Οι ειδικοί αναφέρουν πως ο άνδρας περνά οργανικά την σeξουαλική του ακμή περίπου στα 30 του και μεταξύ 40 και 70 το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει σταδιακά από το 60% στο 30%.

Η μείωση δεν είναι δραματική αλλά μπορεί να είναι διακριτή. «Αν το πέος ενός άνδρα σε στuση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70», υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τι είναι αυτό που προκαλεί την μείωση του μεγέθους του πέους; Όπως λένε οι ειδικοί ευθύνονται τουλάχιστον δυο μηχανισμοί. Ο ένας μηχανισμός είναι η αργή εναπόθεση λιπαρών ουσιών μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πeους. Είναι αυτές που εμποδίζουν τη ροή του αίματος μέσα στο όργανο. Η διαδικασία είναι γνωστή και ως αθηροσκλήρωση και είναι η ίδια που συμβάλλει στην έμφραξη μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες, που αποτελούν την κύρια αιτία καρδιακής προσβολής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο άλλος μηχανισμός είναι η σταδιακή συσσώρευση ανελαστικού κολλαγόνου μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Οι στuσεις προκύπτουν όταν αυτά γεμίσουν με αίμα. Οι αποφράξεις των αρτηριών του πeους έχουν ως αποτέλεσμα μικρότερες στύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.