Με το μπλοκ των εμβολίων ο Η.Μόσιαλος: «Σας παραμυθιάζουν όσοι μιλούν για τα μονοκλωνικά αντισώματα”!

Με το μπλοκ των εμβολίων ο Η.Μόσιαλος: «Σας παραμυθιάζουν όσοι μιλούν για τα μονοκλωνικά αντισώματα”!

Με το μπλοκ των εμβολίων και των μεγάλων φαρμακευτικών συντάσσεται ο Ηλίας Μόσιαλοςκαι αυτό μια μόλις εβδομάδα μετά την υπογραφή σύμβασης της Ευρωπαϊκή Επιτροπής με τη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly για την προμήθεια της θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων για ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας προχώρησε σε ανάρτηση λέγοντας ότι «παραμυθιάζουν» τους πολίτες όσοι λένε ότι τα τα μονοκλωνικά αντισώματα αποτελούν άμεση λύση για τον COVID-19!

“Όσοι «παραμυθιάζουν» τους πολίτες ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα αποτελούν άμεση λύση για τον Covid-19, υπονομεύουν στην ουσία τη συλλογική προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Αυτό ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτηση του στο διαδίκτυτο.

Όπως λέει, «τα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες δείχνουν πως τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να μειώσουν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Όμως δουλεύουν καλύτερα στα αρχικά στάδια της νόσου και κάτω από συνθήκες ελεγχόμενης χορήγησης. Δεν είναι δηλαδή ένα φάρμακο που το πίνουμε με ένα ποτηράκι νερό.

Αλλά πέραν αυτού, και λόγω των δυσκολιών στην παραγωγή τους, δεν θα έχουμε και επαρκείς ποσότητες για τη μαζική διάθεσή τους στον γενικό πληθυσμό. Και αυτό είναι κάτι που το λένε οι ίδιες οι εταιρείες που τα παράγουν γιατί – επί του παρόντος τουλάχιστον – δεν έχουν δυνατότητα μαζικής παραγωγής».

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση ότι η ΕΕ εξασφάλισε 220.000 δόσεις αντισωμάτων από την εταιρεία Eli Lilly, ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι

«η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε 220.000 δόσεις για περίπου 448 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ελλάδα επομένως με βάση τον πληθυσμό της, θα πάρει περίπου 5.250 δόσεις.

Δυστυχώς οι 220 χιλιάδες δόσεις φτάνουν μόνο για μια χώρα σαν το Σαν Μαρίνο ή την Ανδόρα.

Όχι για την ΕΕ. Αυτές οι δόσεις που θα λάβουμε, εάν υπήρχαν μόνο τα μονοκλωνικά για να σταματήσουμε τη νόσο στον πληθυσμό, εάν ήταν δηλαδή ο μόνος τρόπος άμυνας έναντι του ιού, δεν θα έφταναν ούτε για να καλύψουμε την Αίγινα. Επομένως δεν είναι άμεση λύση. Ούτε θα είναι για πολλούς ακόμη μήνες και μάλλον για χρόνια», ουσιαστικά αναιρώντας τα όσα λέει παραπάνω, καθώς από τη μια προσπαθεί να εξηγήσει ότι δεν είναι λύση και από την από την άλλη λέει ότι αυτά που παραγγέλθηκαν δεν είναι αρκετά.

Όλα αυτά και μετά την καταγγελία τουλάχιστον 3.100 ιατρών από όλο τον κόσμο στην οποία κατηγορούν τις κυβερνήσεις και τις ιατρικές αρχές ότι αγνόησαν βασικές στρατηγικές θεραπείας των ασθενών με COVID-19 και τώρα τις καταλογίζουν ευθύνη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.