ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επεκτείνεται και στο προσωπικό των ΚΕΠΑ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Επεκτείνεται και στο προσωπικό των ΚΕΠΑ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Σε όλο το προσωπικό, ιατρικό, διοικητικό, υποστηρικτικό, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αναμένεται να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Η απόφαση πάρθηκε από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, και ήδη η ρύθμιση έχει ενσωματωθεί σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο για τα ΚΕΠΑ κρίθηκε επιβεβλημένο, λόγω της ευπάθειας των ατόμων που εξυπηρετούνται από τα Κέντρα αυτά, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Επίσης, με την ίδια ρύθμιση, συμπληρώνεται και αποσαφηνίζεται το πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ωφελουμένων σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα:

  • Απαλλάσσονται από την σχετική υποχρέωση οι ωφελούμενοι των Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (πλην των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας-ΚΔΗΦ)
  • Προβλέπεται η δυνατότητα επιστροφής στα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας των ωφελούμενων, εάν έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη ή μοναδική δόση εμβολιασμού, καθώς επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα αυτά. Άλλωστε ήδη με την α’ δόση εμβολιασμού επιτυγχάνεται επαρκής προστασία
  • Περιγράφεται με σαφήνεια το πλαίσιο των κυρώσεων για τις δομές που επιτρέπουν την συμμετοχή ανεμβολίαστων
  • Εξαιρούνται από την υποχρέωση εμβολιασμού εκείνα τα άτομα με αναπηρία, τα οποία αδυνατούν να υποβληθούν στη διαδικασία του εμβολιασμού -όχι λόγω κινδύνου από τον εμβολιασμό, αλλά για πρακτικούς λόγους. Πρόκειται ιδίως για βαριές περιπτώσεις αυτισμού, νοητικής υστέρησης και επιληψίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.