ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 50 – «Έρχεται» και για τον γενικό πληθυσμό;

Την Κυριακή ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 50 – «Έρχεται» και για τον γενικό πληθυσμό;

Την Κυριακή 10/10 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊό.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι στις 10 Οκτωβρίου, τις απογευματινές ώρες, ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης για περισσότερους πολίτες, καθώς όπως σημείωσε, η λίστα ανανεώνεται.

Έτσι, σειρά παίρνουν «άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Β».

Προϋπόθεση για να κάνουν την τρίτη δόση είναι να έχουν περάσει έξι μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη συγκεκριμένη κατηγορία αφορά σε 100.000 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η τρίτη δόση θα γίνει μόνο με το εμβόλιο της Pfizer, άσχετα με το ποιο εμβόλιο είχαν κάνει οι πολίτες τις δυο πρώτες, με εξαίρεση όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, για τους οποίους η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εκδώσει ειδική οδηγία, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Η σύσταση των ειδικών για τη χορήγηση της τρίτης δόσης απευθύνεται έντονα στα άτομα ηλικίας άνω των 60 και τα άτομα τα οποία είναι ανοσοκατασταλμένα ή τα οποία παρουσιάζουν και την πτώση της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό τους.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα εάν η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά για το σύνολο των πολιτών, η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανέφερε, προσφάτως, ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει, αν χρειαστεί, τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όλο τον πληθυσμό, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε η πλατφόρμα να ανοίξει για όλους έως το τέλος του έτους.

Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) άναψε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε ηλικίες άνω των 18 ετών και ανοσοκατεσταλμάνους.

Σύμφωνα με τον EMA, η ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό συστήνεται να δίδεται σε ανοσοκατασταλμένους, τουλάχιστον 28 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Η τρίτη δόση μπορεί να γίνεται, όπως αναφέρει ο EMA, με εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Σε ό,τι αφορά τους άνω των 18 ετών, σύμφωνα με τον ΕΜΑ, η χορήγηση ενισχυτικής δόσης μπορεί να εξετάζεται τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.