ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι δεν κρυώνουν – Πως αποκτούν ανθεκτικότητα

Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι δεν κρυώνουν – Πως αποκτούν ανθεκτικότητα

Σχεδόν το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αυτό που αποκαλούν οι επιστήμονες “ανώτερη ανθεκτικότητα” στις χαμηλές θερμοκρασίες χάρη σε μια γενετική μετάλλαξη.

Σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Human Genetics, μάλιστα, 1,5 δισ. άνθρωποι φέρουν σήμερα αυτή τη μετάλλαξη!

Μια μελέτη από το Karolinska Institutet της Σουηδίας, που έβαλε 32 υγιείς ενήλικες ηλικίας 18-40 ετών να παραμείνουν σε νερό θερμοκρασίας 14 βαθμών Κελσίου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του σώματός τους στους 35,5 βαθμούς έβγαλε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Οι επιστήμονες μέτρησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα των μυών και πήραν δείγματα από τους μυς των εθελοντών για να μελετήσουν την πρωτεϊνική τους σύσταση. Και τι διαπίστωσαν: Η πρωτεΐνη α-actinin-3 λείπει από το 20% των ανθρώπων και η έλλειψή της είναι απίστευτα βοηθητική – με αποτέλεσμα να μην κρυώνουν.

Με λίγα λόγια το σώμα τους χειρίζεται πολύ καλύτερα τις χαμηλές θερμοκρασίες!Αυτό προκαλεί μια απίστευτη αντοχή στο κρύο όταν την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι κρυώνουν πολύ πιο γρήγορα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα οι επιστήμονες, θεωρούν πως ήταν αυτή η περίεργη μετάλλαξη που προστάτευσε τους ανθρώπους στο μεταναστευτικό του ταξίδι από την Αφρική πριν από 50.000 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.