ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Τζανάκης: «Αν δεν αποκτήσουμε 1 εκατ. ανθρώπους με ανοσία θα έχουμε μέχρι τέλος του έτους περίπου 2.500 νεκρούς»

Ν.Τζανάκης: «Αν δεν αποκτήσουμε 1 εκατ. ανθρώπους με ανοσία θα έχουμε μέχρι τέλος του έτους περίπου 2.500 νεκρούς»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, εξαπέλυσε τον τρόμο καθώς προειδοποίησε για χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό, αν δεν αποκτήσουμε τείχος ανοσίας.

«Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν δεν αποκτήσουμε 1 εκατομμύριο ανθρώπους με ανοσία, είτε φυσική είτε τεχνίτη, θα σέρνουμε αυτούς τους αριθμούς μέχρι τέλος του χρόνου και θα έχουμε ακόμα περίπου 2.500 νεκρούς» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό το 5ο κύμα της πανδημίας, μπορεί να είναι διαχειρίσιμο μόνο εάν «έχουμε ένα ποσοστό 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο» τονίζει ο Νίκος Τζανάκης.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη σταθερότητα κρουσμάτων και δεικτών της πανδημίας

«Αγκάθι» χαρακτήρισε τους ανεμβολίαστους στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα ο κ. Τζανάκης καθώς τα κρούσματα και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας παραμένουν σταθερά.

«Είχαμε πει ότι θα έχουμε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των πανδημικών δεικτών. Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτήν την σταθερότητα» είπε ο καθηγητής.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη βόρεια Ελλάδα «όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω από 50%» σημειώνει ο κ. Τζανάκης.

«Να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων και την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Τζανάκης τόνισε πως εφόσον τηρούνται αυστηρώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Η κοινωνική συναναστροφή όταν είναι χαλαρή και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα δημιουργεί πρόβλημα. Μεταστρέφουμε χαλαρές και χωρίς επιτήρηση κοινωνικές συναναστροφές, σε πιο κανονικές» εξηγεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, αφού με το άνοιγμά τους «αντικατέστησαν τη χαλαρή συναναστροφή των διακοπών, με κάτι πιο επιτηρούμενο» επισημαίνει ο Νίκος Τζανάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.