ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρωινό άγχος

Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρωινό άγχος

Το πρωινό άγχος είναι μια συνήθεια που δυστυχώς εμφανίζεται σε πολύ κόσμο και είναι ανυπόφορη, αφόρητη και κουραστική, ενώ μπορεί να σου χαλάσει ολόκληρη την ημέρα.

Οι ψυχολογικοί λόγοι που προκαλούν το πρωινό άγχος, είναι αφενός όλες οι υποχρεώσεις της ημέρας που σκέφτεσαι ότι πρέπει να φέρεις εις πέρας, ενώ από βιολογικής άποψης, οι επιστήμονες θεωρούν ότι φταίει η ορμόνη της κορτιζόλης και αυτό που αποκαλείται αντίδραση αφύπνισης κορτιζόλης.

Η κορτιζόλη ονομάζεται και ορμόνη του στρες, καθώς τα επίπεδά της σχετίζονται με την αντίδραση που έχει το σώμα στο άγχος. Στα πρώτα 30 έως 45 λεπτά μετά το πρωινό ξύπνημα, τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται, κάτι που μπορεί να κάνει το άγχος μας να εκτοξευθεί.

Πως μπορείς όμως να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση και να μην αφήσεις το άγχος να σε τρελάνει;

Αποδέξου το άγχος σου

Το να κάνεις σαν να μην υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν το βοηθάς, ίσα ίσα το μεγαλώνεις. Κάθε φορά που νιώθεις στρες πες στον εαυτό σου ότι αυτό που αισθάνεσαι είναι κάτι παροδικό και είναι φυσιολογικό. Έτσι λοιπόν, μπορείς να το αντιμετωπίσεις και να μην το αφήσεις να σε κυριεύσει.

Φάε το πρωινό σου

Τα επίπεδα του σακχάρου είναι χαμηλά τις πρωινές ώρες μετά τον ύπνο, καθώς δεν έχεις φάει τίποτα. Μπορούν όμως να σου προκαλέσουν συμπτώματα όπως είναι η εφίδρωση, αλλά και αρνητικές σκέψεις που οδηγούν σε άγχος. Οι τροφές με μαγνήσιο είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην καταπολέμηση του στρες, ενώ γενικά η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Προσοχή με την καφεΐνη

Αν έχεις θέμα με το άγχος, η συγκεκριμένη ουσία σου κάνει πάρα πολύ κακό. Οπότε ή μπορείς να μειώσεις τους καφέδες που πίνεις ή να πιεις ντεκαφεϊνέ. Από την άλλη, το νερό είναι η τέλεια λύση για ενυδάτωση και καλή ψυχολογία.

Μάθε τεχνικές χαλάρωσης

Ψάξε και βρες κάποιες τεχνικές χαλάρωσης που θα σε βοηθήσουν να βρίσκεις την ηρεμία σου μέσα στην ημέρα. Μπορείς να βρεις εφαρμογές στο κινητό σου για αυτόν τον σκοπό ή να δεις κάποιο βίντεο στο Youtube.

Ακολούθησε την πρωινή ρουτίνα που σου ταιριάζει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνάς και να ξεκινάς την ημέρα σου; Με ποιες συνήθειες νιώθεις καλύτερα και μπορείς να έχεις κέφια το πρωί; Βρες όλες αυτές τις μικρές καθημερινές κινήσεις και εφάρμοσε τις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.