ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι «ειδικοί» επανέρχονται και ζητούν ακραία μέτρα: Υποχρεωτικός μαζικός εμβολιασμός και lockdown

Οι «ειδικοί» επανέρχονται και ζητούν ακραία μέτρα: Υποχρεωτικός μαζικός εμβολιασμός και lockdown

Μέτρα όπως το lockdown και η υποχρεωτική μασκοφορία ζητούν οι «ειδικοί», οι οποίοι συνεχίζουν τις «μαύρες» προβλέψεις και κάνουν λόγο για έναν δύσκολο χειμώνα με χιλιάδες κρούσματα του Covid-19 ημερησίως εάν δεν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός.

Φυσικά να σημειώσουμε εδώ ότι είναι οι ίδιοι «ειδικοί» που έκαναν παρόμοιες προβλέψεις και για τον Αύγουστο και για τον Σεπτέμβριο, όμως η πραγματικότητα τους διέψευσε.

Οι «ειδικοί» λοιπόν ζητούν να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και μέτρα ακόμα και για τους εμβολιασμένους, την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 3.739 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τσακρής: «Θα είναι δύσκολος ο χειμώνας»

Ο Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ανέφερε την Τρίτη (19/10) πως «ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» και προειδοποίησε για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων.

Ειδικότερα ο Αθανάσιος Τσάκρης είπε: «Το θέμα είναι να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση και όχι ο αριθμός των κρουσμάτων. Από τη στιγμή που δεν έχουμε πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και έχουμε και ένα Σύστημα Υγείας με τις δεδομένες αδυναμίες, θα χρειαστούν μέτρα. Περιμένουμε να έχουμε αύξηση κρουσμάτων καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα».

Ακόμα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως «βγήκαμε και τελείωσαν όλα, αλλά γίνεται για να προστατεύσουμε τις ζωές μας, καθώς ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να γίνει ενδημικός», προειδοποιώντας πως χρειάζεται προσοχή ακόμα και από τους εμβολιασμένους.

Σαρηγιάννης: «5.000 κρούσματα ημερησίως τον Νοέμβριο εάν δεν πάρουμε νέα μέτρα»

Δυσοίωνη ήταν η εκτίμηση του Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Δημοσθένης Σαρηγιάννης όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας αφού, την Τρίτη (19/10), ανέφερε πως θα υπάρχουν «5.000 κρούσματα ημερησίως τον Νοέμβριο εάν δεν πάρουμε νέα μέτρα».

Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως «μέσα στον Νοέμβριο θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα», προσθέτοντας πάντως ότι πιστεύει ότι οι εκτιμήσεις αυτές δεν θα επαληθευτούν, γιατί στο ενδιάμεσο θα ληφθούν μέτρα.

Στην περίπτωση, όμως, που αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα, θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και περισσότερους θανάτους, γι’ αυτό «πρέπει να το προλάβουμε», όπως τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ακόμα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής δήλωσε ότι «από τις 25 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αυξητική πορεία» όσον αφορά στα κρούσματα της νόσου COVID-19.

Βασιλακόπουλος: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η λύση

Την άποψη του ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων είναι η λύση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο Θ.Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι «η υποχρεωτικότητα είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του ιού» και προφανώς μιλά για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων, καθώς στη συνέχεια τη συνέντευξης του υποστήριξε ότι «ή θα αποδεχτούμε ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πάντες, είτε αυτούς που αναλύουν σωστά τα δεδομένα είτε αυτούς που δεν τα αναλύουν σωστά, ή θα πάμε σε λογική φυσικής επιλογής».

Η λογική φυσικής επιλογής σημαίνει ότι θα επιβιώσει το καλύτερα προστατευόμενο είδος, εξήγησε..

Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές

Αρκετές περιοχές είναι στο «κόκκινο» όσον αφορά στα κρούσματα του κορωνοϊού και, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (19/10), την «αρνητική πρωτιά» κατέχει η Αττική, με 701 κρούσματα, με τριψήφιο αριθμό μολύνσεων να εντοπίζονται στον Βόρειο και Δυτικό Τομέα, στο Κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά.

  • Ανατολική Αττική: 79 κρούσματα.
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 114 κρούσματα.
  • Δυτική Αττική: 26 κρούσματα.
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 109 κρούσματα.
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 173 κρούσματα.
  • Νησιά: 6 κρούσματα.
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 68 κρούσματα.
  • Πειραιάς: 126 κρούσματα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 574 κρούσματα και ακολούθησαν η Λάρισα με 270 νέες μολύνσεις.
Μάλιστα, τριψήφιος αριθμός παρατηρήθηκε και σε Ημαθία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Αχαΐα, Μαγνησία και Τρίκαλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.