ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Βόμβα» και στο Βέλγιο: «Το 55% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι» λέει ο επίτροπος της κυβέρνησης P.Facon

«Βόμβα» και στο Βέλγιο: «Το 55% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι» λέει ο επίτροπος της κυβέρνησης P.Facon

Ο επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, Pedro Facon, αποκάλυψε ότι το 55% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένoι.

Με αυτό τον τρόπο το Βέλγιο γίνεται μια ακόμη χώρα στην οποία οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, την ώρα που στην Ελλάδα ισχυρίζονται ότι μόλις το 10% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι.

«Είχαμε 614 νέες νοσηλείες την περασμένη εβδομάδα», είπε ο Facon. «Το 55% ήταν εμβολιασμένοι. Αν και θα ήθελα να επισημάνω ότι πάνω από τα τρία τέταρτα είναι άνω των 65 ετών, η συντριπτική πλειοψηφία είναι ακόμη και άνω των 75 ετών. Συνολικά, περίπου 60 εμβολιασμένα άτομα εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας την περασμένη εβδομάδα. Το 70% είναι άνω των 65 ετών. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι τα εμβόλια λειτουργούν καλά, θα πρέπει να παραμείνει η πρώτη μας αμυντική ζώνη, αλλά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εμβολιασμένους ανθρώπους στα νοσοκομεία μας».

Ο Facon είναι ο πρώτος επιστήμονας που έβαλε τα χαρτιά στο τραπέζι. Ξεκίνησε τη στιγμή του Τύπου με μια άλλη αξιοσημείωτη προειδοποίηση. «Δεν είμαστε 100% προστατευμένοι ούτε με την ενισχυτική δόση». Δήλωσε βεβαίως ότι τα εμβόλιά μας είναι αποτελεσματικά κατά της παραλλαγής Δέλτα. «Προσφέρουν περίπου 70 τοις εκατό προστασία από μόλυνση και περίπου 90 τοις εκατό από σοβαρές ασθένειες ή/και νοσηλεία. Αυτό είναι καλό, αλλά όχι 100%. Και αυτό επίσης δεν ισχύει ακόμα και μετά την ενισχυτική δόση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Facon, η ανοσία μειώνεται επίσης μετά από λίγο σε άτομα άνω των 65 ετών και σε άτομα με μειωμένη ανοσία. «Εάν κυκλοφορεί πολύς ιός στη χώρα, ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται και για τους εμβολιασμένους, γιατί έχετε περισσότερες πιθανότητες να έρθετε σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.