ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σήμερα θα πρέπει να υποβληθούν σε self test οι μαθητές – Αύριο στις τάξεις μόνο με την σχολική κάρτα

Σήμερα θα πρέπει να υποβληθούν σε self test οι μαθητές – Αύριο στις τάξεις μόνο με την σχολική κάρτα

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ολόκληρης της χώρας, θα πρέπει σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, να υποβληθούν σε self test. Να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλωθεί στο self-testing.gov.gr το αργότερο μέχρι την Τρίτη το πρωί, όποτε τα παιδιά θα παραδώσουν τη σχολική κάρτα για να μπουν στις τάξεις τους.

Σημειώνεται πως φέτος για πρώτη φορά, σε περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα, οι στενές επαφές του κρούσματος, ύστερα από έγγραφη βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου, θα πρέπει να υπόκεινται σε δωρεάν rapid test, την πρώτη και την έβδομη μέρα επαφής με το κρούσμα, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι.

Σε περίπτωση, πάλι, που οι στενές επαφές του κρούσματος είναι εμβολιασμένοι μαθητές, θα προχωρούν σε διενέργεια self test την πρώτη και την έβδομη μέρα μετά την επαφή με το κρούσμα.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως για λίγο ακόμα τα αποτελέσματα των τεστ των μαθητών δηλώνονται στη σχολική κάρτα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται το self-testing.gov.gr να «συγχωνευτεί» με τη νέα πλατφόρμα, edupass.gov.gr – όπου δηλώνουν ήδη το αποτέλεσμα των τεστ τους οι φοιτητές.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο

  • Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή δήλωση αρνητικού self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.
  • Οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται με τους ίδιους όρους, μόνο που θα χρειάζονται αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ, με κόστος δικό τους.
  • Αν εντοπιστεί κρούσμα, θα παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ο μαθητής θα επιστρέφει μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
  • Για τις στενές επαφές του μαθητή στο σχολείο προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής: Α) Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα, δύο rapid tests, πέραν των προβλεπομένων. Ομως, εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά self tests τις ημέρες που δεν κάνουν τα δύο εργαστηριακά. Β) Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος προβλέπονται δύο self tests, ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.