Εν τω μεταξύ όλοι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία…

Δ.Σαρηγιάννης: «Υποχρεωτικό τεστ και για τους εμβολιασμένους – Θα έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων»

Συνεχίζει την «τρομοκρατία» ο Δ.Σαρηγιάννης

Δ.Σαρηγιάννης: «Υποχρεωτικό τεστ και για τους εμβολιασμένους – Θα έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Νέες προβλέψεις «τρόμου» έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος υποστήριξε ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επανέλαβε τις εκτιμήσεις του για έως και 5.000 κρούσματα μέσα στον Νοέμβριο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο αριθμός των κρουσμάτων να διαμορφωθεί και υψηλότερα από τα εν λόγω επίπεδα.

Αναφερόμενος στον φόβο για έναν «δύσκολο χειμώνα», καθώς ο Νοέμβριος έχει ήδη μπει, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι ο καιρός δεν θα βοηθήσει την κατάσταση, όσο η διασπορά συνεχίζεται.

«Είμαστε ήδη σε ρεκόρ πανδημίας, μπορούμε να το σπάσουμε» είπε χαρακτηριστικά, μετά το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων.

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι και οι θάνατοι θα έχουν αυξητική τάση, εάν δεν ληφθούn μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ έκρουσε «καμπανάκι» και για τους διασωληνωμένους, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Ειδικότερα, έκανε μνεία στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα, σε ό,τι αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ, προειδοποιώντας για τον κίδνυνο να μην «μπορεί να καλύψει το συνολικό δυναμικό».

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας των τεστ, ακόμα και σε εμβολιασμένους, αν και όχι με τον ίδιο ρυθμό με τους ανεμβολίαστους.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.