ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τρίτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κουβέντα για την 3η δόση

Τρίτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι επιστημονικές έρευνες το τελευταίο χρονικό διάστημα έδειξαν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό υποχωρεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στη βάση αυτή έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια συζήτηση, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να καταστεί υποχρεωτική, κάτι που φαίνεται πως θα υιοθετήσει και η ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, εφόσον γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να δοθεί και δυνατότητα στους έχοντες εμβολιαστεί με εμβόλια συμβατικής τεχνολογίας όπως το AstraZeneca και το Johnson & Johnson, να έχουν την επιλογή να κάνουν την «αναμνηστική» δόση με το ίδιο εμβόλιο. Μιλάμε για περισσότερο από 1 εκατομμύριο εμβολιασμένους συμπολίτες μας.

Χθες ανακοινώθηκε πως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) βρίσκεται σε συζητήσεις με την AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου της ως τρίτη, ενισχυτική δόση. «Η AstraZeneca μας υπέβαλε ένα νέο πακέτο δεδομένων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη χρήση τους ως τρίτης δόσης», ανακοίνωσε ο επικεφαλής εμβολιαστικής στρατηγικής του Οργανισμού, Μάρκο Καβαλιέρι. «Θα συζητήσουμε μαζί τους κατά πόσον τα δεδομένα αυτά είναι επαρκή για την έγκριση ή αν χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εφόσον λοιπόν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων δώσει το πράσινο φως ώστε να μπορεί να γίνεται η τρίτη ενισχυτική δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αρνηθεί την χορήγηση του εμβολίου στους πολίτες που θα ζητήσουν να εμβολιαστούν με αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.