Τι να προσθέσετε στον καφέ σας για να «ξυπνήσετε» τον μεταβολισμό σας

Tα οφέλη του για την υγεία

Τι να προσθέσετε στον καφέ σας για να «ξυπνήσετε» τον μεταβολισμό σας

Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν ξεκινά την μέρα του πριν πιεί έστω μία γουλιά από τον αγαπημένο του πρωινό καφέ.

Η κατανάλωση καφέ έχει πολλά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία, όπως τη βελτίωση της μνήμης.

Αν απολαμβάνετε τον καφέ σας με ζάχαρη και διάφορα άλλα συστατικά όπως το αφρόγαλο ή η κρέμα, αλλά φοβάστε μήπως επιβαρυνθείτε με επιπλέον θερμίδες, τότε δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε μία νέα συνήθεια, προσθέτοντας στον καφέ σας μόνο ένα συστατικό που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, το οποίο και ωραία γεύση και άρωμα θα του δώσει, αλλά και θα σας βοηθήσει να ενισχύετε τον μεταβολισμό σας.

Ακόμη κι αν δεν θέλετε να συμβιβαστείτε με ένα βαρετό, πικρό ρόφημα, η έρευνα δείχνει ότι ένα απλό συστατικό μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να αποτρέψει οποιαδήποτε επίφοβη αύξηση βάρους.

Η προσθήκη λίγης κανέλας στον καφέ σας, λοιπόν, είναι το μυστικό για να βοηθήσετε το σώμα σας να κάψει λίπος πιο γρήγορα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Ινστιτούτο Life Sciences του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Όταν οι ερευνητές αντιμετώπισαν δείγματα ανθρώπινων λιποκυττάρων με κινναμαλδεΰδη -την ένωση που δίνει στην κανέλα τη γεύση και τη μυρωδιά της- τα κύτταρα άρχισαν να δημιουργούν περισσότερα γονίδια και ένζυμα που ενισχύουν τον μεταβολισμό, τα οποία τα έκαναν να καίνε αντί να αποθηκεύουν επιπλέον λίπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και μόνο ο χρόνος (και περισσότερη έρευνα) θα πει ακριβώς πόσο βάρος θα μπορούσατε να χάσετε χάρη σε μια δόση κανέλας στον καφέ σας, η ενίσχυσή του με λίγο επιπλέον μπαχαρικό δεν μπορεί να σας βλάψει, αναφέρει το thehealthy.com. Αν θέλετε, λοιπόν, να αποφύγετε να επιβαρύνετε τη διατροφή σας, μπορείτε να προσθέτετε μια δόση κανέλας στην καθημερινή σας κούπα καφέ, στη θέση της ζάχαρης για παράδειγμα ή της κρέμας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.