ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Θεοδωρίδου: «Ανεμβολίαστος όποιος εμβολιασμένος νόσησε – Πρέπει να εμβολιαστεί ξανά»! – 3η δόση πριν το 6μηνο

Πότε τελικά έλεγαν ψέματα;

Μ.Θεοδωρίδου: «Ανεμβολίαστος όποιος εμβολιασμένος νόσησε – Πρέπει να εμβολιαστεί ξανά»! – 3η δόση πριν το 6μηνο

Απίστευτα πράγματα λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, καθώς η επιστήμη έχει μετατραπεί ως χρήσιμο εργαλείο κάποιων που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα των «Big Pharma».

Γιατί πως αλλιώς μπορούν να δικαιολογηθούν τα όσα ειπώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σχετικά με την 3η δόση, τα τεστ αντισωμάτων, αλλά κυρίως με τους εμβολισμένους που νοσούν.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης υποστήριξε ότι ένας εμβολιασμένος που μετά από ένα χρονικό διάστημα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό θεωρείται ως ανεμβολίαστος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να κάνει και πάλι μία δόση εμβολίου.

Άραγε μήπως γι’ αυτό στην Ελλάδα έχουμε περισσότερους ανεμβολίαστους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ;

Όσον αφορά την τρίτη δόση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου είπε ότι «σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, η χημική ανοσία μειώνεται με την πάροδο των μηνών, κυρίως μετά την πάροδο 6 μηνών. Αυτό συμβαίνει και με άλλα εμβόλια, και όχι μόνο με αυτό του κορωνοϊού. Η εμφάνιση, δε, μεταλλάξεων επιτείνει τη μείωση της προστασίας από τη λοίμωξη, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης από το εμβολιαζόμενο άτομο, αλλά παραμένει η προστασία από τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο. Η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης στοχεύει στην ενίσχυση αυτής της ανοσίας και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορωνοϊό» εξήγησε η καθηγήτρια.

Μάλιστα ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Τσακρής, υποστήριξε ότι «καλύτερα είναι να γίνει η τρίτη δόση και πριν από τους έξι μήνες, διότι δεν είναι για όλους ίδιος ο βαθμός ανοσίας. Νομίζω και η Κυβέρνηση κινείται σε μια τέτοια κατεύθυνση, να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνεται η τρίτη δόση και περάσει εξάμηνο από την δεύτερη δόση».

Aς ανοίξουμε όμως εδώ μια παρένθεση και ας θυμηθούμε ότι κάποιοι έγραφαν τον Απρίλιο ότι η ανοσία από τα εμβόλια διαρκεί τουλάχιστον οκτώ μήνες και όχι από έξι έως οκτώ μήνες όπως είχε πει τότε ο CEO της Pfizer, Α.Μπουρλά, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το pronews.gr και τελικά επιβεβαιώθηκε απόλυτα!

Βγάζουν άχρηστα και τα τεστ αντισωμάτων

Ένα άλλο ευαίσθητο ζήτημα που έθιξε χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αφορά τη διενέργεια τεστ αντισωμάτων ως πρόκριμα για το ραντεβού της αναμνηστικής δόσης, πρακτική την οποία απέρριψε εμμένοντας στον αναμνηστικό εμβολιασμό χωρίς άλλα προαπαιτούμενα πλην του χρονικού.

«Πολλοί εμβολιασμένοι αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους, διότι ο τίτλος των αντισωμάτων που προσδιορίζουν είναι ικανοποιητικός. Ωστόσο, η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί ότι τα τεστ αντισωμάτων δεν σχεδιάστηκαν για να αξιολογούν την ανοσία, μάλιστα ο FDA τον περασμένο Μάιο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση» υπογράμμισε η κυρία Θεοδωρίδου. Και συνέχισε εξηγώντας ότι «τα προστατευτικά επίπεδα, δηλαδή από ποιο επίπεδο και πάνω είμαστε προστατευμένοι, δεν είναι ακόμα γνωστό. Δεν είναι προτυποποιημένα αυτά τα τεστ και πολλές φορές παραπλανούν τους εμβολιαζόμενους διότι νομίζουν ότι έχουν αντισώματα αλλά αυτά τα αντισώματα δεν αντιστοιχούν στην προστασία που πρέπει να έχουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ούτε λοιπόν τα τεστ αντισωμάτων μας δείχνουν ανοσία σύμφωνα με την Μ.Θεοδωρίδου. Αντιθέτως η ανοσία διαρκεί ανάλογα με τα όσα λέει η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών. Πριν λίγους μήνες διαρκούσε για πάντα για να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, τώρα διαρκεί λιγότερο από 6 μήνες για να πείσουμε τους πολίτες να κάνουν και τρίτη δόση. Και φυσικά να θυμίσουμε ότι μέχρι και τώρα υποστηρίζουν ότι η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο είναι καλύτερη από την φυσική, παρόλο που σύμφωνα με όλες τις μελέτες αυτά διαρκεί πάνω από 13-14 μήνες, παρόλα αυτά στην Ελλάδα το πιστοποιητικό νόσησης έχει διάρκεια 6 μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.