ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

ΗΠΑ: Το 30% των υγειονομικών παραμένει ανεμβολίαστο

Τα στοιχεία του CDC

ΗΠΑ: Το 30% των υγειονομικών παραμένει ανεμβολίαστο

Σύμφωνα με ερευνητές των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που ανέλυσαν στοιχεία από 2.086 νοσοκομεία περίπου το 30% των υγειονομικού προσωπικού στα αμερικανικά νοσοκομεία – δηλαδή σχεδόν ο ένας στους τρεις – παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του κορωνοϊού.

Η έρευνα, η πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα, η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό λοιμωξιολογίας “American Journal of Infection Control”, αφορά στοιχεία έως τον φετινό Σεπτέμβριο. Δείχνει ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία αυξήθηκε από 36% σε 60% μεταξύ Ιανουαρίου-Απριλίου 2021, όμως μετά επιβραδύνθηκε σημαντικά, φθάνοντας το 70% τον Σεπτέμβριο, αλλά πλέον φαίνεται πως έχει συναντήσει “τείχος απροθυμίας”.

Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι μεγαλύτερα στα νοσοκομεία παίδων (77%), καθώς και σε όσα βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις και μητροπολιτικές περιοχές (71%), σε σχέση με εκείνα στα προάστια και στην περιφέρεια (63% έως 65%).

“Χρειάζονται πλέον σημαντικές έξτρα προσπάθειες για να βελτιωθεί η εμβολιαστική κάλυψη του υγειονομικού προσωπικού και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στους ασθενείς και σε άλλο υγειονομικό προσωπικό”, δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Χάνα Ρέζες του CDC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι “οι υγειονομικοί των νοσοκομείων παίζουν κρίσιμο ρόλο για τον επηρεασμό της εμβολιαστικής εκστρατείας στην ευρύτερη κοινότητα και επίσης οι ίδιοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τόσο να μολυνθούν όσο και να μεταδώσουν την Covid-19 στο περιβάλλον εργασίας τους. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης μεταξύ των υγειονομικών, προκειμένου να προστατευθεί καλύτερα η δημόσια υγεία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.