ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Eπικίνδυνα μονοπάτια: Ο Α.Εξαδάκτυλος λέει «ναι» στο να πληρώνουν τη νοσηλεία τους οι ανεμβολίαστοι

«Oι ανεμβολίαστοι ασθενούν από δική τους επιλογή αφού δεν δέχονται να κάνουν το εμβόλιο και αυξάνουν το υγειονομικό κόστος της χώρας»

Eπικίνδυνα μονοπάτια: Ο Α.Εξαδάκτυλος λέει «ναι» στο να πληρώνουν τη νοσηλεία τους οι ανεμβολίαστοι

Επικίνδυνες δηλώσεις από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο ο οποίος είπε πως είναι θετικός στο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι μέρος του κόστους της νοσηλείας τους.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων για τους ανεμβολίαστους, υποστήριξε ότι οι ανεμβολίαστοι που νοσούν από κορωνοϊό και χρειάζονται να νοσηλευτούν, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους ένα μέρος των νοσηλειών τους.

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε μάλιστα ότι οι ανεμβολίαστοι ασθενούν από δική τους επιλογή αφού δεν δέχονται να κάνουν το εμβόλιο και αυξάνουν το υγειονομικό κόστος της χώρας!

Επιπλέον έκανε λόγο για καταπάτηση του δημοκρατικού δικαιώματος των εμβολιασμένων.

Σα να μην έφτανε ο κοινωνικός αποκλεισμός των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, τέτοιες ακραίες προτάσεις που αποκλείουν τους πολίτες και από την δωρεάν δημόσια υγεία (για την οποία μάλιστα φορολογούνται) μόνο επικίνδυνες μπορούν να χαρακτηριστούν!

Για να «γλυκάνει» λίγο το κλίμα της συζήτησης ξεκίνησε την αναφορά του και τη σύγκριση με χώρες της Άπω Ανατολής όπου υποστήριξε πως τους θέτουν προ των ευθυνών τους και τους λένε ότι ”εφόσον είστε ανεμβολίαστοι και δεν θέλετε το μικρό κόστος του εμβολιασμού αν θα σας προκύψει το μεγάλο κόστος των νοσηλειών, των νοσηλειών σε ΜΕΘ θα συμμετέχετε οικονομικά σε αυτό”.

Προχωρώντας στο «παρασύνθημα» και για το ενδεχόμενο αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και στην Ελλάδα απάντησε:

«Κοιτάξτε η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι οι άνθρωποι που με ένα μικρό κόστος προστατεύονται και προστατεύουν δεν βρίσκονται στις ΜΕΘ παρά μόνο από ατυχία. Οι άνθρωποι που βρίσκονται όμως στις ΜΕΘ από επιλογή πέραν του οικονομικού κόστους προσθέτουν και ένα υγειονομικό κόστος καθώς άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να λάβουν τις θεραπείες τους έγκαιρα, τις απωθούν προς τα πίσω για τρίτη συνεχή φορά μέσα στην πανδημία. Αυτό καταπατά το δημοκρατικό δικαίωμα των πρώτων και προσθέτει ένα κόστος το οποίο είναι πολλαπλάσιο.

Κόστος που πληρώνεται τώρα και κόστος υγείας το οποίο θα πληρωθεί στη συνέχεια από όσους θεραπεύονται λίγο αργότερα» για να απαντήσει μετά από δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση για το αν οι ανεμβολιάστοι θα μπορούσαν να πληρώνουν κόστος νοσηλειών ότι «ένα μέρος βεβαίως, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Ένα μέρος δεν θα ήταν καθόλου παράλογο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.