ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Γερμανία επιβάλλει lockdown σε ανεμβολίαστους – Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους από τον Φεβρουάριο

Η Γερμανία επιβάλλει lockdown σε ανεμβολίαστους – Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους από τον Φεβρουάριο

Η Γερμανία, μετά την Αυστρία, προχωράει στην θεσμοθέτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά παράβαση όλων των σχετικών διεθνών συνθηκών, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών.

Ήταν μια συζήτηση που εδώ και εβδομάδες κυριαρχούσε στον δημόσιο βίο της χώρας.

Έτσι όπως ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε καθεστώς lockdown μπαίνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι πολίτες στη Γερμανία. Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

Τα νυχτερινά κέντρα θα είναι κλειστά στις κόκκινες περιοχές ενώ οι εκδηλώσεις θα γίνονται ως εξής. Στους εσωτερικούς χώρους έως 50 άτομα και στους εξωτερικούς έως 200.

Παράλληλα παύει να υπάρχει η ελευθερία του τι θα κάνουν στο σώμα τους οι πολίτες αφού από τον ερχόμενο Φεβρουάριο του 2022 ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού καθίσταται υποχρεωτικός για όλους, κλείνοντας το μάτι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, η Γερμανία θα επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους, που μπαίνουν σε ιδιότυπο καθεστώς lockdown.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και του νέου καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους περιφερειακούς ηγέτες, με στόχο να υπάρξει οδικός χάρτης για τη χώρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ τα επίπεδα εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερα απ’ ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/AP_Europe/status/1466410334353346563?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.