ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Προειδοποιεί η Μ. Γκάγκα: «Θα δούμε και άλλα κρούσματα Όμικρον»

Ποιοι είναι οι πέντε επικίνδυνοι νομοί

Προειδοποιεί η Μ. Γκάγκα: «Θα δούμε και άλλα κρούσματα Όμικρον»

Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας έκρουσε το καμπανάκι για τα επόμενα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που θα εμφανιστούν στην Ελλάδα.

«Το γεγονός ότι είδαμε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον, σημαίνει ότι θα δούμε και άλλα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μ. Γκάγκα και πρόσθεσε πως «αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, φαίνεται ότι το εμβόλιο καλύπτει και την Όμικρον».

Η κ. Γκάγκα εξέφρασε την ανησυχία της για την μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς παρά την σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων, οι εισαγωγές των ασθενών, οι διασωληνωμένοι και ως εκ τούτου οι θάνατοι, είναι πολλοί.

Οι πέντε επικίνδυνοι νομοί

Τα λεγόμενα της αναπληρώτριας υπουργού επιβεβαίωσαν τα στοιχεία της καθηγήτριας Βάνας Παπαευαγγέλου, η οποία αναφορικά με τον κυλιόμενο μέσο όρο της περασμένης εβδομάδας, παρατηρούμε:

  • Σταθεροποίηση με 6.300 κρούσματα ανά ημέρα
  • Αύξηση με εισαγωγή 500 ασθενών ανά ημέρα.

Για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τα 50.000.

Αναφορικά με τη θετικότητα, φτάνει το 1,74, με πέντε νομούς να εμφανίζουν την μεγαλύτερη:

  • Έβρου
  • Κοζάνης
  • Φθιώτιδας
  • Θεσσαλονίκης και

Τέλος η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η καθυστέρηση της τρίτης δόσης έχει επιπτώσεις, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες.

Έδωσε, μάλιστα, το παράδειγμα της ΠΕ Τρικάλων όπου καθώς μόνο 1 στους 40 στις ηλικίες 50-65 έχουν κάνει την τρίτη δόση έχουν αύξηση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων από 38 σε 43 ετών. Ενώ αντίθετα, στους άνω των 75 πάνω από 40% έχουν κάνει τρίτη δόση τα κρούσματα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.