ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι συμβαίνει με συγκεκριμένες παρτίδες εμβολίων της Pfizer; Σταμάτησαν τους εμβολιασμούς στο Βιετνάμ

Τρία παιδιά και τέσσερις ενήλικες νεκροί μετά τον εμβολιασμό τους – 120 μαθητές στο νοσοκομείο

Τι συμβαίνει με συγκεκριμένες παρτίδες εμβολίων της Pfizer; Σταμάτησαν τους εμβολιασμούς στο Βιετνάμ

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανέστειλε τον εμβολιασμό μαθητών με μια παρτίδα του εμβολίου BNT162b2 της Pfizer-BionTech ύστερα από το θάνατο τριών παιδιών και τη νοσηλεία 120 στο νοσοκομείο μετά από έντονες παρενέργειες που παρουσίασαν μετά την χορήγηση του εμβολίου.

Από τις 30 Νοεμβρίου, η κεντρική επαρχία του Βιετνάμ Thanh Hoa εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 15-17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer. Ωστόσο, περισσότερα από 120 από τα παιδιά αυτά εισήχθησαν επειγόντως σε νοσοκομεία αφού παρουσίασαν ένοτνες παρενέργειες όπως ναυτία, υψηλό πυρετό ή αναπνευστικές δυσκολίες, δήλωσε την Πέμπτη το επαρχιακό Κέντρο Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Βιετνάμ.

Από τους 120 μαθητές, οι 17 παρουσίασαν σοβαρές αντιδράσεις, αλλά η υγεία τους έχει σταθεροποιηθεί, αλλά συνεχίζουν να παρακολουθούνται στο νοσοκομείο, ανέφερε το κέντρο.

Ο διευθυντής του βιετναμικού CDC Luong Ngoc Truong, δήλωσε ότι η επαρχία σταμάτησε να χρησιμοποιεί την τρέχουσα παρτίδα εμβολίων αλλά δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει άλλη παρτίδα εμβολίων:

«Έχουμε ακόμη άλλες παρτίδες, επίσης εμβόλια Pfizer, οπότε θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά», είπε.

Η συγκεκριμένη παρτίδα θα αποθηκευτεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αργότερα για άλλες ομάδες όπως ενήλικες, πρόσθεσε ο Truong.

Ο Vu Van Chinh, διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου της Περιφέρειας Ha Trung, είπε ότι οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό ήταν φυσιολογικές, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβούν στα παιδιά παρά στους ενήλικες.

«Όσοι έχουν αντιδράσεις ή λιποθυμούν πρέπει να διαχωριστούν, από τους υπόλοιπους», είπε ο Chinh.

Συνολικά στην επαρχία αυτή έχουν διανείμει περίπου 117.000 δόσεις εμβολίου σε 27 περιοχές και πόλεις, ενώ από αυτές έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 56.700.

Την περασμένη εβδομάδα, τρία παιδιά πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο Pfizer στο Bac Giang, στο Ανόι και στο Binh Phuoc. Η αιτία θανάτου έχει προσδιοριστεί ως «υπερβολική αντίδραση στο εμβόλιο».

Το ίδιο έγινε και με τέσσερις εργαζόμενους σε εργοστάσιο υποδημάτων στο Thanh Hoa οι οποίοι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους, επίσης λόγω «υπερβολικής αντίδρασης».

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ερωτήματα προκαλεί η βιασύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να διαθέσει όλο και περισσότερα εμβόλια.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε την υλοποίηση της εντολής του πρωθυπουργού.

Ποια είναι η εντολή αυτή; Η επίσπευση της τρίτης δόσης, δηλαδή στους τρις μήνες αντί των έξι που είναι το προτεινόμενο παγκοσμίως.

Δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε στην επιτροπή μία απόφαση η οποία δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο.

Για ποιο λόγο;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.