Καρκίνος του πνεύμονα: Πότε μπορεί να είναι ανησυχητικός ο βήχας

Όσα πρέπει να ξέρετε

Καρκίνος του πνεύμονα: Πότε μπορεί να είναι ανησυχητικός ο βήχας

Είναι γνωστό πως ο καρκίνος του πνεύμονα προκύπτει όταν τα ανώμαλα κύτταρα διαιρούνται με ανεξέλεγκτο τρόπο για να σχηματίσουν έναν όγκο στο συγκεκριμένο ζωτικό όργανο.

Ένα από τα κύρια συμπτώματα μπορεί να εμφανιστεί στον βήχα σας.

Επισημαίνεται ότι ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να αρχίσει σε οποιοδήποτε μέρος των πνευμόνων ή των αεραγωγών και είναι πιο συχνός όσο μεγαλώνετε. Μάλιστα, η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί στον πνεύμονα από άλλα μέρη του σώματος και αυτό ονομάζεται μεταστατικός καρκίνος του πνεύμονα.

Πότε μπορεί να είναι ανησυχητικός ο βήχας

Το Cancer Researck UK, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», αναφέρει πως τα «πιο κοινά» συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να εμφανιστούν στον βήχα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει να έχετε βήχα πολύ συχνά ή να παρατηρηθεί αλλαγή σε έναν βήχα που είχατε για μεγάλο χρονικό διάστημα και υπογραμμίζεται ότι «μπορεί να ακούγεται διαφορετικό ή να είναι επώδυνο όταν βήχετε».

Μπορεί, επίσης, να εμφανίσετε βήχα με φλέγματα με αίμα ή λοιμώξεις στο στήθος που επανέρχονται συνεχώς, ή λοίμωξη στο στήθος που δεν βελτιώνεται. Χαρακτηριστικά, επισημαίνεται: «Ο βήχας είναι, ακόμα, σύμπτωμα του κορωνοϊού. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, εάν έχετε νέο ή επιδεινούμενο βήχα».

Άλλα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) έχει περιγράψει ορισμένα λιγότερο κοινά συμπτώματα καρκίνου του πνεύμονα, τα οποία ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, μερικά από τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα περιλαμβάνουν αλλαγές στην εμφάνιση των δακτύλων σας, όπως να γίνονται πιο κυρτά ή οι άκρες τους να γίνονται μεγαλύτερες. Μερικοί άνθρωποι μπορεί, επίσης, να παρατηρήσουν πρήξιμο του προσώπου ή του λαιμού τους ή επίμονο πόνο στο στήθος ή στον ώμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.