ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΓΓ υπηρεσιών Υγείας – Ι.Κωτσιόπουλος: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα

«Όλα τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, πλην ορισμένων στη Θεσσαλονίκη»

ΓΓ υπηρεσιών Υγείας – Ι.Κωτσιόπουλος: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ο ΓΓ υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, μίλησε για τα μονοκλωνικά αντισώματα και τις ειδικές περιπτώσεις, όπως οι έγκυες τρίτου τριμήνου.

Αναφορικά με τις εγκύους, ο ΓΓ του υπ. Υγείας κ. Κωτσιόπουλος τόνισε ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε νοσηλεύσει πολλές εγκύους και δυστυχώς είχαμε και τραγικά περιστατικά. Άρα προφανώς οι γυναίκες που διανύουν το τρίτο τρίμηνο, είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου και μπορούμε να δώσουμε φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής».

Όπως εξήγησε ο κ. Κωτσιόπουλος, από τη στιγμή που ο γυναικολόγος – μαιευτήρας επιβεβαιώσει ότι η γυναίκα είναι θετική στον κορωνοϊό «θα πρέπει άμεσα να μπει στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και να υποβάλλει το αίτημα. Εμείς μέσα σε 24 ώρες θα το έχουμε επεξεργαστεί και θα έχουμε κατευθύνει τη γυναίκα στο κατάλληλο νοσοκομείο για να γίνει άμεσα η χορήγηση των Μονοκλωνικών».

Κωτσιόπουλος: Όλοι οι γιατροί μπορούν να κάνουν αίτηση για τους ασθενείς τους, καρκινοπαθείς ή έγκυες

Ο ΓΓ υπηρεσιών Υγείας εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη νέα θεραπεία μειώνουμε δραστικά τον κίνδυνο να νοσήσει βαριά μια γυναίκα, που βρίσκεται σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης.

«Έχουμε μια έγκυο που έχει πάρει τη νέα αυτή θεραπεία. Πρέπει, όμως, να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό γι΄ αυτό ξεκινάμε μια ενημερωτική καμπάνια στις ιατρικές εταιρίες, στους ιατρικούς συλλόγους και στους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ούτως ώστε να καταστεί σαφές, ότι όλοι οι γιατροί έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για τους ασθενείς που παρακολουθούν είτε είναι καρκινοπαθείς είτε είναι έγκυες στο τρίτο τρίμηνο» επισήμανε στη συνέχεια.

Ο κ. Κωτσιόπουλος είπε ότι θα πρέπει να ενημερωθούν οι γιατροί «για να μπορέσουμε να δούμε περισσότερα αιτήματα, γιατί έχουμε 2.000 δόσεις διαθέσιμες και είναι κρίμα να μην τις χορηγήσουμε ιδιαίτερα τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση. Είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να προσέρχονται στα νοσοκομεία σε βαριά κατάσταση και να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ που βλέπετε ότι η πίεση συνεχίζεται στο ΕΣΥ».

«Όλα τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, πλην ορισμένων στη Θεσσαλονίκη»

Ο ΓΓ του υπ. Υγείας ερωτήθηκε και για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα χειρουργεία.

«Τα χειρουργεία γίνονται κανονικά εκτός από κάποια στη Θεσσαλονίκη, που αναγκαστικά δέχονται πολύ μεγάλο φόρτο. Όλα τα χειρουργεία της χώρας λειτουργούν κανονικά. Τον Νοέμβριο έγιναν 22.000 σε σχέση με 20.000 τον Οκτώβριο, άρα είμαστε και παραπάνω αυτό τον μήνα. Κάθε μήνα θέλουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των χειρουργείων που γίνονται στο ΕΣΥ και έχουμε κάνει μια έκκληση στις ιδιωτικές κλινικές, να συνεργαστούμε για να μας δώσουν αναισθησιολόγους, για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε επιπλέον χειρουργικά τραπέζια. Είμαστε σε καλό σημείο στις διαπραγματεύσεις και θα έχουμε επιπλέον βοήθεια για να αποφύγουμε τις επιτάξεις» σημείωσε, απαντώντας.

Τέλος, με αφορμή τη μεταφορά του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» από τη ΜΕΘ του Αγρινίου τόνισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βλέπουμε τη χώρα σαν μια υγειονομική περιφέρεια και προσπαθούμε να κατευθύνουμε τους ασθενείς στα νοσοκομεία που έχουν καλύτερη πρόσβαση. Η ΜΕΘ του Αγρινίου νοσηλεύει non covid περιστατικά και αναγκαστικά έπρεπε να πάει κάπου άλλου. Η πληρότητα στο Πανεπιστημιακό του Ρίο ή στον «Άγιο Ανδρέα» ήταν 100%, άρα λοιπόν έπρεπε να πάει ή στα Ιωάννινα ή στην Αθηνά. Οι γιατροί έκριναν να έρθει στην Αθήνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.