ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Όπως δύο χρόνια πριν: Η Κίνα βάζει σε lockdown μία πόλη 13 εκατ. κατοίκων – Τότε η Ουχάν σήμερα η Σιάν

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα...

Όπως δύο χρόνια πριν: Η Κίνα βάζει σε lockdown μία πόλη 13 εκατ. κατοίκων – Τότε η Ουχάν σήμερα η Σιάν

Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου lockdown στην πόλη Σιάν η οποία έχει 13 εκατομμύρια κατοίκους λόγω άλματος κρουσμάτων Covid-19 ακριβώς όπως είχαν κάνει δύο χρόνια πριν σε μία άλλη πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, την Ουχάν.

Τότε, μόνο το pronews.gr είχε κατανοήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και που θα κατέληγε αυτή η ιστορία όταν στην Ελλάδα όλοι «σφύριζαν».

Το lockdown πραγματοποιείται λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Οι κάτοικοι της Σιάν πρέπει «να μείνουν στα σπίτια τους, εκτός αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη» για να βγουν, ανέφεραν σε ανακοίνωση οι τοπικές αρχές, διευκρινίζοντας πως ένα πρόσωπο σε κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει για να κάνει ψώνια «κάθε δύο ημέρες».

Για να εμποδιστεί οποιαδήποτε διάδοση του ιού, οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους από αύριο, Πέμπτη, τα μεσάνυχτα (18:00 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Όλες οι «μη ουσιώδεις» επιχειρήσεις, με εξαίρεση τα σούπερ-μάρκετ και τα ιατρικά ιδρύματα, πήραν εντολή να κλείσουν.

Η Σιάν είναι γνωστή για τον περίφημο θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, ο οποίος βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας.

Η πόλη είχε ήδη περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις και άρχισε την Τρίτη να κάνει διαγνωστικά τεστ σε ολόκληρο τον πληθυσμό της.

Πριν δύο χρόνια είχαμε γράψει χαρακτηριστικά για το κλείσιμο της Ουχάν:

«Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Κίνα σε ότι αφορά την μετάδοση του φονικού κορωνοϊού καθώς εκδόθηκε διαταγή να τεθεί μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων όπως η Ουχάν, σε καραντίνα!

Διατάχθηκε απαγόρευση μετακινήσεων και απαγόρευση εξόδου των κατοίκων από την πόλη ενώ έχουν ξεκινήσει μαζικοί ψεκασμοί!

Η εντολή έχει δοθεί «ως σύσταση» από τις υγειονομικές αρχές, αλλά στην Κίνα οι «συστάσεις» έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση που θυμίζει την σειρά ταινιών «Resident Evil» όπου ένας θανατηφόρος ιος, ο «T-virus» ξεκίνησε από την φανταστική αμερικανική μεγαλούπολη «Racoon City» που αν και ετέθη σε καραντίνα, εν τέλει σχεδόν εξάλειψε το σύνολο του πληθυσμού στον πλανήτη.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς τότε δικαιωθήκαμε. Τότε ξεκίνησαν όλα. Ήδη σήμερα ακούστηκαν οι πρώτες φωνές που ζητούν καθολικό lockdown στην Ελλάδα από τις 3 Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.