ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ινστιτούτο Γκαμαλέγια σε Β.Πούτιν: «Το Sputnik V εξουδετερώνει την Όμικρον»

«Επιδεικνύει υψηλή εξουδετερωτική δραστηριότητα κατά της παραλλαγής Όμικρον»

Ινστιτούτο Γκαμαλέγια σε Β.Πούτιν: «Το Sputnik V εξουδετερώνει την Όμικρον»

Το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν, πως βάσει των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το Sputnik V εξουδετερώνει τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

«Συνομίλησα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, πραγματοποίησαν έρευνα, και το Sputnik V θα εξουδετερώνει σίγουρα τη νέα μετάλλαξη Όμικρον» τόνισε ο Πούτιν.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είχε αναφέρει προσφάτως ότι «η πρόσφατη προκαταρκτική εργαστηριακή μελέτη του Κέντρου Gamaleya δείχνει ότι το Sputnik V επιδεικνύει υψηλή εξουδετερωτική δραστηριότητα κατά της παραλλαγής Όμικρον (B.1.1.529) του ιού και εκτιμάται πως να παρέχει ισχυρή άμυνα έναντι σοβαρής νόσησης και νοσηλείας».

Αυτό, καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία, ούσα ήδη κυρίαρχη σε αρκετές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​Η υπερμεταδοτικότητα του νέου στελέχους έχει σημάνει παγκόσμιο «συναγερμό», με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να δείχνουν ότι δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση. Εντούτοις, η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών, με τις κυβερνήσεις από ολόκληρο τον κόσμο να αναλαμβάνουν δράση απέναντι στην Όμικρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.