Ανακοίνωσε τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού όλων των πολιτών μετά το πέρας του 7μήνου από την πρώτη τους δόση

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού όλων των πολιτών μετά το πέρας του 7μήνου από την πρώτη τους δόση αλλά και την αναγνώριση των ξένων πιστοποιητικών στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στην προγραμματισμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας , για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, δήλωσε πως όλοι οι πολίτες που έχουν κάνει τα αρχικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού πριν από εφτά μήνες, (ενώ την ίδια ώρα για τους εμβολιασμένους με το προϊόν της Johnson & Johnson, το όριο είναι οι τρεις μήνες) και δεν πραγματοποιούν την αναμνηστική τους δόση, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται στο μεταίχμιο του ορίου είναι περίπου 440.000.

Από σήμερα θα μπορούν και όλοι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο τους στο εξωτερικό και για τους οποίους ισχύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού να εισέρχονται στο anagnorisi.emvolio.gov.gr για να προχωρήσουν και στην αναγνώρισή του εντός Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσοι δεν διαθέτουν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να απευθύνονται στα ΚΕΠ, για την αναγνώριση του εμβολιασμού τους.