
Για την πορεία του κορωνοϊού και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία της χώρας μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.
«Οι θάνατοι είναι πολλοί, γιατί το 50% είναι Δέλτα. Είναι δύσκολη η μετάλλαξη Δέλτα, είναι αυτοί που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, γιατί σε όλες τις ΜΕΘ της Ελλάδας είναι Δέλτα, δεν είναι Όμικρον» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη. «Γι’ αυτό αυτοί οι δείκτες είναι τόσο σκληροί και θα συνεχίσουν να είναι σκληροί, όσο το 50% των κρουσμάτων είναι Δέλτα» συμπλήρωσε.
«Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει ασθενής με Όμικρον σε ΜΕΘ» πρόσθεσε η κυρία Παγώνη, τονίζοντας ότι υπάρχουν ασθενείς –σε απλές κλίνες- με Όμικρον που έχουν χρειαστεί νοσηλεία γιατί ήταν ανεμβολίαστοι.
«Έχουμε μεγάλη πίεση στις απλές κλίνες Covid, με μεγάλη αύξηση εισαγωγών και δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ακόμα θα συνεχιστεί» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι οι γιατροί εκτιμούν πως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες οι νοσηλείες και οι θάνατοι.
«Η εκτίμηση είναι ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλό, θα είμαστε πιο ελεύθεροι και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν θα θυμίζει σε τίποτα το περσινό ή το προπέρσινο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσουν όλοι να είναι προσεκτικοί και να κάνουν την τρίτη δόση, αλλά και να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.