Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στους σταθμούς όλη την εβδομάδα από τις 09:00 έως τις 15:00

Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ), προχωρά, από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στην ανάπτυξη 51 στεγασμένων και κατάλληλων σταθμών δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέως διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) σε 36 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συνεχίζοντας να συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν ετοιμότητα ανάπτυξης 53 επιπλέον σταθμών δειγματοληψίας για rapid test, εφόσον απαιτηθεί.

Τα σημεία δειγματοληψίας θα βρίσκονται κοντά σε στρατιωτικές μονάδες και στρατιωτικά νοσοκομεία και θα στελεχωθούν με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο απαραίτητος υγειονομικός και τεχνολογικός εξοπλισμός (kit των rapid-test, tablet, μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού) θα διατεθεί από την Πολιτική Προστασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στους σταθμούς όλη την εβδομάδα από τις 09:00 έως τις 15:00, πλην Σαββάτου και επισήμων αργιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.