ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αυτές είναι οι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μετά από 8 ώρες καθιστικής δουλειάς

Θα σας βοηθήσουν να ξεπιαστείτε και να νιώθετε το σώμα σας πιο άνετο

Αυτές είναι οι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μετά από 8 ώρες καθιστικής δουλειάς

Τους τελευταίους δύο αιώνες, η εργασία έχει αλλάξει και έχει μετατραπεί από έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής σε έναν πιο καθιστικό. Περνάμε πολλές ώρες καθισμένοι μπροστά στους υπολογιστές μας και σε δωμάτια με τεχνητό φως χωρίς να συνειδητοποιούμε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η ρουτίνα σε εμάς.

Δεδομένου ότι νοιαζόμαστε για τη σωματική σας υγεία, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε από στο σπιτιού σας και να βοηθήσετε το σώμα σας να ξεπιαστεί.

Κάντε ασκήσεις αναπνοής

Αν και δεν είναι σωματική άσκηση, το πρώτο βήμα για να χαλαρώσετε από αυτή τη μεγάλη και επίπονη μέρα είναι να εξασκηθείτε στην αναπνοή. Η βαθιά κοιλιακή αναπνοή μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να χαλαρώσει επιβραδύνοντας τον καρδιακό μας ρυθμό και μειώνοντας την αρτηριακή μας πίεση. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας ευεξία αφού μειώνει το άγχος και μας επιτρέπει να παραμένουμε πιο συγκεντρωμένοι.

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει ένα άνετο κάθισμα και γειώστε τα πόδια σας στο πάτωμα. Κρατήστε την πλάτη σας ίσια και τους ώμους σας χαλαρούς.
2. Κλείστε τα μάτια σας και ετοιμαστείτε να εξασκηθείτε στην εναλλακτική αναπνοή: χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας για να κλείσετε το δεξί ρουθούνι ενώ εισπνέετε από το αριστερό.
3. Κλείστε το αριστερό ρουθούνι χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας και κρατήστε για λίγο την αναπνοή σας.
4. Αφαιρέστε τον αντίχειρα από το δεξί σας ρουθούνι και εκπνεύστε αργά από αυτή την πλευρά.
5. Στη συνέχεια, εισπνεύστε από το δεξί ρουθούνι, κλείστε το με τον αντίχειρά σας και μετά εκπνεύστε από το αριστερό.
6. Επαναλάβετε τον κύκλο όσες φορές χρειάζεται μέχρι να νιώσετε πιο συγκεντρωμένοι και ήρεμοι.

Ρολάρετε τον λαιμό σας

Αυτό το είδος άσκησης είναι εξαιρετικό για να ζεσταίνεις την περιοχή του λαιμού σου και να απελευθερώνεις την ένταση που συσσωρεύτηκε μετά την παραμονή όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή σου. Ωστόσο, εάν υποφέρετε από προϋπάρχοντα προβλήματα στον αυχένα ή στον τράχηλο, θα πρέπει να το αποφύγετε.

1. Από μια άνετη θέση με τα χέρια σας ακουμπισμένα στην αγκαλιά σας και κυλήστε απαλά το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά.
2. Στη συνέχεια, μετακινήστε το λαιμό σας με κυκλικές κινήσεις κυλώντας το κεφάλι σας προς τα πίσω, μετά προς την αντίθετη πλευρά και τέλος προς τα εμπρός.
3. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και ξεκινήστε ξανά την κίνηση αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
4. Επαναλάβετε 5 φορές, εναλλάσσοντας την πλευρά από την οποία ξεκινάτε.
5. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να αυξήσετε σταδιακά το πλάτος της περιστροφής του ρολού του λαιμού και θα πρέπει να σταματήσετε εάν αισθάνεστε πόνο.

Δοκιμάστε στροφές στην σπονδυλική στήλη

Όταν τεντώνετε τη σπονδυλική σας στήλη, ενισχύετε τους μύες της πλάτης σας και αυξάνετε την ευελιξία σε αυτήν την περιοχή. Κατά συνέπεια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανακούφιση από την ισχιαλγία και τυχόν πόνους στην πλάτη που μπορεί να υποφέρετε.

1. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος ανάμεσα στο σώμα σας και το γραφείο. Καθισμένοι στο πλάι και με τα δύο πόδια ίσια στο πάτωμα, κυλήστε τους ώμους σας προς τα πίσω και κατεβάστε τους.
2. Κρατήστε την πλάτη σας ίσια και στρίψτε τη σπονδυλική σας στήλη προς τη μία πλευρά, μέχρι τα χέρια σας να φτάσουν στο πίσω μέρος της καρέκλας. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα και μετά επιστρέψτε στο σημείο εκκίνησης.
3. Τώρα, στρίψτε το σώμα σας προς την άλλη πλευρά.
4. Επαναλάβετε 2 φορές από κάθε πλευρά. Θυμηθείτε να ακολουθείτε τον ρυθμό της αναπνοής σας ενώ κάνετε αυτές τις ασκήσεις.

Τεντώστε την πλάτη σας με τη στάση γάτας/αγελάδας

Αυτή είναι μια αρκετά απλή άσκηση που μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη στάση του σώματος ενισχύοντας και τεντώνοντας τους μύες από τον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη. Κάνει επίσης απαλό μασάζ στα κοιλιακά όργανα και είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση από το στρες.

Στο πάτωμα:

1. Κατεβείτε στο πάτωμα σε επιτραπέζια στάση, με τα χέρια κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατα κάτω από τους γοφούς σας.
2. Εισπνεύστε ενώ μετακινείτε τα οστά σας προς τα πάνω, βγάζετε το στήθος σας προς τα έξω και ρίχνετε την κοιλιά σας προς το πάτωμα.
3. Βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι σας συνοδεύει την κίνηση και σηκώστε το στέμμα του κεφαλιού σας προς τα πάνω.
4. Στη συνέχεια, εκπνεύστε και κάντε την αντίθετη κίνηση. Λυγίστε την πλάτη σας, μετακινώντας το κεφάλι σας και καθίστε τα οστά σας προς τα κάτω.
5. Πήγαινε μπρος-πίσω ανάμεσα σε αυτές τις 2 στάσεις 5 φορές.
Στην καρεκλα:
1. Καθίστε όρθια με τα πόδια σας καλά γειωμένα.
2. Ακουμπήστε τα χέρια σας στα γόνατά σας.
3. Εισπνεύστε και λυγίστε την πλάτη σας κοιτώντας ψηλά στην οροφή.
4. Στη συνέχεια, εκπνεύστε, στρογγυλεύοντας τη σπονδυλική σας στήλη και φέρνοντας το κεφάλι σας προς τα κάτω προς το στήθος σας.
5. Πήγαινε μπρος-πίσω ανάμεσα σε αυτές τις 2 στάσεις 5 φορές.

Δοκιμάστε το όρθιο περιστέρι

Αυτή η άσκηση συνδυάζει το τέντωμα των μυών της πλάτης και του ισχίου. Τα σωστά ευθυγραμμισμένα και εύκαμπτα ισχία βοηθούν στη βελτίωση της στάσης σας, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική σας ευεξία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1. Σταθείτε μπροστά από το γραφείο σας με τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα. Καθαρίστε το γραφείο έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνειά του.
2. Λυγίστε το αριστερό σας γόνατο και φέρτε το πόδι σας προς τα πάνω προς το γραφείο, με τη μορφή ανεστραμμένου L.
3. Λυγίστε το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα εμπρός πάνω από το γραφείο.
4. Ακουμπήστε το κεφάλι σας στο γραφείο ή στις παλάμες σας.
5. Κρατήστε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα και μετά επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.