Πρωινό περπάτημα: Αυτά είναι τα οφέλη για την υγεία

Ώρα να βάλετε τα αθλητικά σας

Πρωινό περπάτημα: Αυτά είναι τα οφέλη για την υγεία

Αδιαμφισβήτητα, όταν ξυπνάτε το πρωί, η κίνηση μπορεί να μην είναι η πρώτη σας προτεραιότητα.

Αλλά το να ξεκινάτε τη μέρα σας με περπάτημα, ακόμα και αν πρόκειται για μια μικρή βόλτα των δέκα λεπτών, μπορεί να ωφελήσει συνολικά την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Πρωινό περπάτημα για ενέργεια στο «φουλ»

Το να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια βόλτα μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια όλη την ημέρα και ειδικά αν το κάνετε σε εξωτερικούς χώρους.

Μελέτες επισημαίνουν ότι ενήλικες που περπατούν για είκοσι λεπτά σε εξωτερικούς χώρους είχαν περισσότερη ζωτικότητα και ενέργεια από εκείνους που περπάτησαν για 20 λεπτά σε εσωτερικούς χώρους.

Καλύτερη διάθεση

Μια βόλτα μπορεί να βοηθήσει και την διάθεσή σας. Συγκεκριμένα συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την τόνωση της διάθεσης, μειώνει το άγχος και το στρες, ανακουφίζει από κούραση αλλά και συμπτώματα κατάθλιψης.

Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να περπατάτε για 20 έως 30 λεπτά τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα.

Το περπάτημα ως μέτρο πρόληψης

Το περπάτημα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού σας, καθώς και την πρόληψη και τη διαχείριση διαφόρων παθήσεων υγείας. Μελέτες μάλιστα, δείχνουν ότι το περπάτημα για 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 19%.

Εάν ζείτε με διαβήτη, το περπάτημα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Δυνατοί μυς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών στα πόδια σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, περπατήστε με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσπαθήστε να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και να ανεβείτε σκάλες, να περπατήσετε σε ανηφορικούς δρόμους και να κατεβείτε έπειτα ή να περπατήσετε με κλίση στο διάδρομο. Προσθέστε ασκήσεις ενδυνάμωσης των ποδιών, όπως καθίσματα ή προβολές για να τονώσετε τους μυς των ποδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.