ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μήλο: Το φρούτο με τις «μαγικές» ιδιότητες 

Μήλο: Το φρούτο με τις «μαγικές» ιδιότητες 

Πρόκειται για το φρούτο με τα περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό μας.Αυτά είναι τα 4+1 οφέλη που προσφέρει και δεν γνωρίζατε!

Τη φράση «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» την ξέρουμε πολύ καλά. Όμως δεν ήταν απλά ένα κόλπο των γονιών μας για να μας κάνουν να φάμε ένα φρούτο. Η φράση βασίζεται σε μια σειρά από πέντε οφέλη που όντως προσθέτουν στον οργανισμό μας.

1. Καλή στοματική υγιεινή

Οι αλκαλικές τροφές, όπως είναι το μήλο, βοηθούν στο να εξισορροπείται η οξύτητα στο pH της στοματικής κοιλότητας. Η κατανάλωση μήλων μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του σάλιου, να εξαλείψει τα βακτήρια και τα υπολείμματα τροφής.

Eτσι μειώνονται οι πιθανότητες να μυρίζει άσχημα το στόμα. Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, τα μήλα προάγουν τηn καλύτερη δυνατή στοματική υγεία, αφαιρώντας την πλάκα και ενεργώντας ως «φυσική απολέπιση για την αφαίρεση λεκέδων από τα δόντια», σύμφωνα με τον dρ Τζόναθαν Λέβιν, οδοντίατρο από τη Νέα Υόρκη.

2. Ενισχύουν τον εγκέφαλο

Τα μήλα είναι πλούσια σε μια πολύτιμη αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται κουερσετίνη ή βαλανοκετόνη. Eνα μήλο μεσαίου μεγέθους έχει περιέχει πάνω από 10 mg κουερσετίνης. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κορνέλ, η κουερσετίνη συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων του εγκεφάλου.

Μια άλλη έρευνα που έγινε το 2015 έδειξε πως η κατανάλωση χυμού από μήλο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Παρ’ όλα αυτά, τα οφέλη είναι μάλλον περισσότερα από την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου αντί του χυμού του, καθώς η κουερσετίνη βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στη φλούδα του μήλου.

3. Καλά επίπεδα σωματικού βάρους

Τα μήλα συμβάλλουν και κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν το 2015, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, τα μήλα βοηθούν στην προαγωγή των βακτηρίων του εντέρου.

Αυτό με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μεταβολικών διαταραχών που σχετίζονται με τηn παχυσαρκία και τη χρόνια φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

4. Κάνουν καλό στην καρδιά

Ερευνητές σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής δήλωσαν ότι «εξεπλάγησαν ευχάριστα» μετά τα συμπεράσματα μελέτης που πραγματοποίησαν και η οποία έδειξε πως τα μήλα θα μπορούσαν να μειώσουν έναν αριθμό παραγόντων κινδύνου για τη καρδιοπάθεια.

Δεδομένου ότι αυτά τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των χαμηλότερων επιπέδων χοληστερόλης. Επιπλέον, περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης καθώς και στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

5. Καλύτερη οστική πυκνότητα

Τα μήλα είναι από τα φρούτα που μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην οστική πυκνότητα και την αντοχή των οστών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την οστεοπόρωση, που χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή φθορά των οστών και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο μελέτης που συνέκρινε τους ανθρώπους που κατανάλωναν μήλα ως μέρος της διατροφής τους με άτομα που δεν το έκαναν, τα αποτελέσματα έδειξαν πως αυτοί που κατανάλωναν μήλα είχαν περισσότερο ασβέστιο στο σώμα τους σε σύγκριση με τους άλλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.