ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον καρναβαλιστή παρελάσει! – Ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις με διάταγμα Β.Κικίλια! (upd)

Δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον καρναβαλιστή παρελάσει! – Ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις με διάταγμα Β.Κικίλια!  (upd)

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, λίγη ώρα μετά το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και τρίτο. Αυτή την φορά πρόκειται για γυναίκα στην Αθήνα που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την… ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Για προληπτικούς λόγους και έπειτα από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στον νέο κορωνοϊό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας ακύρωσε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το σκηνικό είναι εκρηκτικό, βέβαια, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις λόγω ακύρωσης καρναβαλιών, με ορισμένες ομάδες καρναβαλιστών να λένε ότι θα παρελάσουν κανονικά, τον εμπορικό κόσμο να αντιδρά έντονα και το υπουργείο Οικονομικων να προαναγγέλλει μέτρα ενίσχυσης, αλλά το ερώτημα είναι πώς θα ενισχυθούν; Θα δοθούν στις επιχειρήσεις 100 εκατ. ευρώ «ζεστό» χρήμα που χάνουν από το καρναβάλι;

Την ίδια στιγμή, ο Βασίλης Κικίλιας μοιράζει πάλι,,, φυλακές, όπως με τον αντικαπνιστικό νόμο: Με φυλάκιση έως δύο έτη θα τιμωρηθεί όποιος δεν συμμορφωθεί με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, βάσει της οποίας μεταιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Σε… αναβρασμό βρίσκεται και η Κρήτη εξαιτίας της απόφασης για την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων της χώρας μετά τα τρία κρούσματα που βρέθηκαν θετικά σε κορωνοϊό.

Για ζημιά εκατομμυρίων κάνει λόγο, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης σε περίπτωση που αυτή η υπουργική απόφαση γίνει πράξη.

Αντιδράσεις αλλά και έντονος προβληματισμός επικρατεί και στην Ξάνθη για την απόφαση ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, γεγονός, όπως σημειώνουν οι τοπικοί φορείς, που θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην οικονομία όχι μόνο της πόλης αλλά και της Θράκης ευρύτερα.

Τέσσερα πολυπληθή πληρώματα έχουν ανακοινώσει ότι θα παρελάσουν κανονικά στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες καρναβαλικών γκρουπ που θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρελάσουν μόνοι τους, αλλά πλέον κινδυνεύουν με φυλάκιση!

Η απόφαση όμως του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ματαιώσει όλες τις εκδηλώσεις λόγω του κορωνοϊού, ήταν «εγκεφαλικό» για εκατοντάδες επιχειρηματίες της Πάτρας.

Σύμφωνα με στοιχεία ο κόσμος που φθάνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα για το καρναβάλι ανέρχεται στις 600.000 και αφήνει περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες το τρίτο κρούσμα κορονοϊού και το πρώτο της Αθήνας είναι γυναίκα 40 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.

Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Η γυναίκα επέστρεψε αεροπορικώς. Αυτή τη στιγμή ψάχνουν όχι μόνο το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πού καθώς πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης εξετάζονται δύο ακόμα περιστατικά, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες , και τα δύο αυτά κρούσματα θεωρείται ότι έχουν σοβαρή πιθανότητα να είναι θετικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.