Κορωνοϊός και κλίμα: Αυτή είναι η οριζόντια «γραμμή του θανάτου» στον πλανήτη! – Επιβεβαιώνονται οι σχετικές θεωρίες

Κορωνοϊός και κλίμα: Αυτή είναι η οριζόντια «γραμμή του θανάτου» στον πλανήτη! – Επιβεβαιώνονται οι σχετικές θεωρίες

Οι επιστήμονες έχουν βρει «εντυπωσιακή ομοιότητα» μεταξύ της θερμοκρασίας και την υγρασίας και περιοχών που έχουν αποτελέσει σημαντικές εστίες του νέου κορωνοϊού και επιβεβαιώνουν κατ’αυτό τον τρόπο την κρίσιμη σχέση των κλιματολογικών συνθηκών με την πανδημία της συγκεκριμένης θανατηφόρου ίωσης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περιοχές αυτές του πλανήτη έχουν μια μέση θερμοκρασία από 5 ° C έως 11 ° C και 47% έως 79% υγρασία.

Βρίσκονται κατά μήκος της ίδιας ζώνης θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο. Περιλαμβάνει επίκεντρα εστίας όπως η κεντρική επαρχία της Κίνας Hubei, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, το Ιράν, η Βορειοδυτική Αμερική και η Βόρεια Ιταλία.

Πρόκειται για μια οριζόντια «γραμμή θανάτου» στον πλανήτη!

Η μελέτη, που έγινε από ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ και το Ιράν, δημοσιεύθηκε στις 9 Μαρτίου και αναμένει επανεξέταση από ειδικούς, αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα!

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ενδέχεται να είναι σε θέση να προβλέψουν ποιες περιοχές θα πληγούν πιθανότατα από τον ιό τις επόμενες εβδομάδες, χρησιμοποιώντας μεθόδους προσομοίωσης καιρού.

Η μελέτη ανέφερε μάλιστα ότι μπορεί να εμφανιστεί μια επιπλέον σοβαρή εστία κορωνοϊού σε περιοχές ακριβώς βόρεια της σημερινής ζώνης επιδημίας.

Ενώ οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι προβλέψεις τους είναι θεωρητικές και δεν λαμβάνουν υπόψη τους ανθρώπινους παράγοντες, όπως τα μέτρα για τις μετακινήσεις και τη δημόσια υγεία, ανέφεραν ότι οι μεγάλες πόλεις που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Πράγα, το Αμβούργο, το Βανκούβερ, η Νέα Υόρκη και το Κίεβο.

Αλλά αν οι θερμοκρασίες ανέβουν σύντομα, οι κίνδυνοι για αυτές τις περιοχές θα μπορούσαν να μετριαστούν, πρόσθεσαν οι ερευνητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πεκίνο έδειξε ότι, οι πόλεις που επηρεάστηκαν περισσότερο από τον κορωνοϊό είχαν ελάχιστες θερμοκρασίες κάτω από 0 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του προτιμώμενου κλίματος του ιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.