ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απαγορεύθηκε 18 ώρες το 24ωρο η κίνηση στην παραλία Θεσσαλονίκης επειδή πολλοί κάτοικοι περπατούσαν αντί να τρέχουν!

Απαγορεύθηκε 18 ώρες το 24ωρο η κίνηση στην παραλία Θεσσαλονίκης επειδή πολλοί κάτοικοι περπατούσαν αντί να τρέχουν!

Το μερικό κλείσιμο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης από αύριο Τρίτη αποφάσισαν από κοινού η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν.Χαρδαλιά, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Ζέρβας, επειδή εθεάθησαν πολλοί Θεσσαλονικείς να περπατούν, να τρέχουν και να συνομιλούν μεταξύ τους, κάτι που θεωρείται από τους αρμόδιους επικίνδυνο για την υγεία τους λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους επί των απαγορεύσεων, θα έπρεπε όλοι να τρέχουν για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους,

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την απόφαση εισήγησης απαγόρευσης της κυκλοφορίας του δημάρχου της πόλης Κωνσταντίνου Ζέρβα ο οποίος επικοινώνησε με τον υφ. Πολιτικής Προστασίας , Νίκο Χαρδαλιά και εν συνεχεία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα για να λάβει τις εγκρίσεις τους.

Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα:

«Μετά τις σημερινές εικόνες από τη γεμάτη Παραλία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον Κώστα Ζέρβα να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από αύριο το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας».

Οπως αποφασίστηκε στην βραδινή έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από σήμερα το πρωί θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Οπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε περιορισμό μετακίνησης στην περιοχή από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 14.00 μετά το μεσημέρι έως τις 08.00 ο πρωί της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ θα κάνει περιπολίες και συστάσεις στους πολίτες και όσοι δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί όγκος πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις τηλεοπτικές εικόνες, φαίνονται πολίτες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας, βγήκαν κατά… δεκάδες για τρέξιμο ή για βόλτα στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.