Κινέζοι και Αμερικανοί ερευνητές φαίνεται πως ανέπτυξαν ένα ακόμα σύστημα που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, πρόκειται για σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει ποια κρούσματα θα νοσήσουν σοβαρά.

Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα εάν επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού θα νοσήσει σοβαρά από τον COVID-19, ανέπτυξαν ερευνητές από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το μοντέλο αυτό είναι σε θέση από τα ήδη προϋπάρχοντα δεδομένα να προβλέψει ποιος θα αναπτύξει σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS), ένα από τα πιο σοβαρά συμπτώματα του κορωνοϊού», επισημαίνουν σε δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Computers, Materials & Continua» οι Jiang Xiangao και Megan Coffee.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα κύρια συμπτώματα που μπορεί να προβλέψει το σύστημα είναι, μεταξύ άλλων, οι ελαφρώς αυξημένες τρανσαμινάσες (ALT), οι μυαλγίες και οι αυξημένες αιμοσφαιρίνες.

Όσον αφορά τώρα τα κύρια συμπτώματα, συνεχίζει το άρθρο, όπως είναι ο πυρετός και η λεμφοπενία (τα χαμηλά επίπεδα λεμφοκυττάρων στο αίμα) δεν συνιστούν τόσο σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ευρύτερη εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς και των αυξανόμενων κρουσμάτων που προκύπτουν από αυτόν, έχει οδηγήσει στην ανάγκη ανάπτυξης κι άλλων, παρόμοιων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άξιο αναφοράς είναι ότι την αρχή την έκανε η Κίνα, την περίοδο εμφάνισης και εξάπλωσης του ιού στη χώρα, μέσω της χρήσης θερμοανιχνευτών και των μηχανών απολύμανσεις.