ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκα και σε ποιους χώρους

Κορωνοϊός: Ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκα και σε ποιους χώρους

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολόγος, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη και του OPEN TV, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» αναφέρεται στη σωστή χρήση της μάσκας αλλά και στα ατομικά μέτρα ασφαλείας που οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν για να προφυλαχτούν από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής στην εκπομπή, το βάρος που έχει ο ιός τον τραβά προς τα κάτω, οπότε η απόσταση του 1,5 μέτρου «είναι αρκετή για να μας προστατεύσει από τη μετάδοση του μέσω της αναπνοής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε ο κ. Σκουτέλης, κανονικά μάσκα πρέπει να φοράνε όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, άτομα που είναι μολυσμένα και μπορεί να μεταδώσουν τον ιό, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι μεγάλης ηλικίας. Τώρα για τους κλειστούς χώρους αν κάποιοι νομίζουν ότι η επαφή είναι πολύ στενή,καλό θα είναι να φοράνε μάσκα, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.