ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τροπολογία Β. Κικίλια: Επιστρέφουν όσοι ιατροί μετακινήθηκαν – Μηνιαία αποζημίωση στους οικογενειακούς ιατρούς έως 2.000

Τροπολογία Β. Κικίλια: Επιστρέφουν όσοι ιατροί μετακινήθηκαν – Μηνιαία αποζημίωση στους οικογενειακούς ιατρούς έως 2.000

Επιστρέφουν στις αρχικές τους θέσεις όσοι ιατροί μετακινήθηκαν, έπειτα από τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, γιατροί που είχαν προσληφθεί και καταλάβει οργανική θέση σε περιφερειακές νοσοκομειακές μονάδες, καλύπτοντας κρίσιμες και απολύτως απαραίτητες ειδικότητες, βρέθηκαν με αίτησή τους και απλή απόφαση του Διοικητή του ενιαίου ΝΠΔΔ σε κεντρικά νοσοκομεία περιφερειακών ενοτήτων, αφήνοντας ακάλυπτα τα νοσοκομεία προέλευσης τους και αποστερώντας τους πολίτες των περιοχών αυτών από το συνταγματικό τους δικαίωμα στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ακόμα, καθορίζεται το ποσό της καταβλητέας μηνιαίας αποζημίωσης στους οικογενειακούς ιατρούς των άρθρων 6 και 11 του ν. 4486/2017, καθώς και στους
ασκούντες καθήκοντα οικογενειακού ιατρού και στους ιδιώτες ιατρούς, με ενεργές συμβάσεις κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 που ανέρχεται στο ποσό των 2.000€.

Απλοποιείται η διαδικασία χορήγησης των περιοδικώς χορηγούμενων παροχών του ΕΟΠΥΥ

Επιπλέον, απλοποιείται η διαδικασία χορήγησης των περιοδικώς χορηγούμενων παροχών του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που αφορούν στην καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 Ιουνίου 2020.

Ακόμα χορηγείται παράταση στην προθεσμία εκτέλεσης των μη εκτελεσμένων παραπεμπτικών, αφετέρου αναστέλλεται προσωρινά η υποχρέωση θεώρησης γνωματεύσεων από ελεγκτή ιατρό, όπου αυτή προβλέπεται κατά τον Ενιαίο Κανονισμό.

Η τροπολογία αναλυτικά έχει ως εξής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

document

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.