ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απάντηση Κίνας σε Μ. Πομπέο: «Ήταν ανοικτή και υπεύθυνη η ενημέρωση του κόσμου για τον κορωνοϊό»

Απάντηση Κίνας σε Μ. Πομπέο: «Ήταν ανοικτή και υπεύθυνη η ενημέρωση του κόσμου για τον κορωνοϊό»

Την απάντηση στις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο και σε όλους όσους υποστηρίζουν ότι η Κίνα έκρυψε στοιχεία για τον κορωνοϊό, έδωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πεκίνο.

Απαντήσεις σε όσους υποστηρίζουν ότι η Κίνα συγκάλυψε την έκταση του κορωνοϊού, όταν αυτός βρισκόταν στη πρώτη φάση του, έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Zhao Lijian. Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατηγόρησε την Κίνα ότι δεν είναι διαφανής σχετικά με την κλίμακα της πανδημίας στη Γουχάν. Αυτή η δήλωση προκάλεσε την απάντηση από πλευράς Κίνας.

Ο Zhao Lijian, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Κίνα υπήρξε «ανοικτή, διαφανής και υπεύθυνη» στην ενημέρωση του κόσμου για την πανδημία. Ο Lijian ανέφερε ότι «μας πήρε λίγο χρόνο για να μάθουμε περισσότερα για τον ιό», ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι, στα τέλη του περασμένου έτους.

«Ο κορωνοϊός μπορεί να μην είχε προέλθει από τη Γουχάν και θα μπορούσε να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε πόλη, χώρα ή περιοχή στον κόσμο. Η προέλευσή του είναι θέμα επιστήμης και πρέπει αυτό να το αφήσουμε στην επιστήμη και την ιατρική κοινότητα», δήλωσε ο Lijian.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κινέζος εκπρόσωπος πρόσθεσε μάλιστα ότι «η Κίνα είχε ενημερώσει τον ΠΟΥ για τη γενετική αλληλουχία του κορωνοϊού με πληροφορίες που χρησιμοποίησαν τα αμερικανικά εργαστήρια στις προσπάθειές τους να αναπτύξουν ένα εμβόλιο». Επίσης υπερασπίστηκε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον κατηγόρησε ότι ήταν ευνοϊκός με την Κίνα, απορρίπτοντας και αυτόν τον ισχυρισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.