ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Είναι η «ανοσία της αγέλης» η εξήγηση στη χαοτική διαφορά των θανάτων ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια;

Είναι η «ανοσία της αγέλης»  η εξήγηση στη χαοτική διαφορά των θανάτων ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια;

Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια: Δύο Πολιτείες των ΗΠΑ που απέχουν 3.000χλμ. μεταξύ τους και η διαφορά στους θανάτους από τον κορωνοϊό είναι εξίσου μεγάλη όπως και η απόσταση, αν όχι μεγαλύτερη.

Η Νέα Υόρκη των 16 εκατ. κατοίκων στην ευρύτερη περιφέρειά της, μέχρι και σήμερα είχε 151.079 κρούσματα και 7.067 νεκρούς από τον φονικό ιό.

Αντίθετα η Καλιφόρνια, με πληθυσμό κοντά στα 40 εκατ. έχει περί τα 17.000 κρούσματα και μόνο 442 θανάτους.

Γιατί αυτή η χαοτική διαφορά; Όπως εξηγούν επιστήμονες του κέντρου ιατρικής και φαρμακολογίας στο Stanford οφείλεται πιθανότατα στο φαινόμενο της «ανοσίας της αγέλης».

Η Καλιφόρνια γνώρισε τον ιό πολύ ενωρίτερα και το κλίμα της βοήθησε στο να το βιώσει πολύ ελαφρύτερα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλες μάζες πληθυσμού αποθεραπεύτηκαν.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν σε δείγμα 3.200 ατόμων για αντισώματα κορωνοϊού τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο ιός μπορεί να είχε έρθει στην Καλιφόρνια από το Φθινόπωρο του 2019.

«Κάτι συμβαίνει το οποίο δεν έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα», λέει ο ερευνητής Victor Davis Hanson από το Stanford Hoover Institute.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτιμά πως ο κορωνοϊός είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια από το Φθινόπωρο του ΄19 καθώς οι ιατρικές αρχές είχαν πρόωρες ενδείξεις για μια επιδημία γρίπης.

Η Καλιφόρνια είναι η πολιτεία με το μεγαλύτερο αριθμό Κινέζων επισκεπτών κάθε χρόνο. Τουλάχιστον 8.000 Κινέζοι τουρίστες έφθαναν κάθε ημέρα στην Καλιφόρνια πολλοί εκ των οποίων από την Ουχάν.

Ο Hanson λέει πως αρχικά η εξάπλωση του ιού είχε εκτιμηθεί ότι ξεκίνησε τον Ιανουάριο, στη συνέχεια η ημερομηνία αυτή πήγε πιο πίσω, τον Δεκέμβριο και τώρα λένε για το Νοέμβριο.

«Θεωρητικά υπήρξε κάποιου είδους ανοσία της αγέλης εάν οι Καλιφορνέζοι είχαν εκτεθεί από τόσο νωρίς στον ιό, αλλά θα ξέρουμε σίγουρα με τα οριστικά αποτελέσματα της μελέτης», τόνισε ο Hanson.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/craftdladyy/status/1248098331810598913

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.