ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Κορωνοϊός-Γαλλία: Μειωμένος ο αριθμός των νεκρών – 395 το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός-Γαλλία: Μειωμένος ο αριθμός των νεκρών – 395 το τελευταίο 24ωρο

Ευχάριστα νέα από τη Γαλλία, το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 395 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό, με τις τοπικές αρχές να υποστηρίζουν πως σημειώθηκαν «χτυπήματα ενάντια» στην πανδημία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν, που απευθύνθηκε στον γαλλικό λαό μαζί μα τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ, ανακοίνωσε 395 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο (το Σάββατο ανακοινώθηκαν 642 νέοι θάνατοι). Συνολικό, η Γαλλία μετρά 19.718 νεκρούς από την 1η Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα.

Σήμερα, 30.610 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ από αυτούς 5.744 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των βαριά ασθενών στη Γαλλία μειώνεται σταθερά, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ξεπερνά τους 7.000 πριν από δέκα ημέρες.

«Καταφέρουμε χτυπήματα ενάντια» στον κορωνοϊό

Παίρνοντας το λόγο, ο Εντουάρντ Φιλίπ σημείωσε πως τα μέτρα περιορισμού λειτούργησαν ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού. «Παρατηρήσαμε πως η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων σεβάστηκαν τις οδηγίες» είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Φιλίπ τόνισε πως στο ζενίθ της κρίσης του κορωνοϊού, η Γαλλία χρειάστηκε 7.100 κλίνες για ασθενείς με Covid-19, ενώ στη χώρα υπήρχαν διαθέσιμες 10.500. Όπως πρόσθεσε, είναι πολύ σημαντικό η προσπάθεια να συνεχιστεί ώστε να μην φτάσει το σύστημα υγείας τα όριά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καταφέρουμε χτυπήματα ενάντια στην επιδημία. Η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά, αργά, αλλά σταθερά. Η ελπίδα αναγεννάται, αλλά δεν έχουμε βγει από την κρίση» του κορωνοϊού, σημείωσε επίσης ο Γάλλος πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.